Ga naar Content

Ajax-FC Utrecht aanstaande zondag afgelast vanwege politiestaking

De wedstrijd Ajax-FC Utrecht van aanstaande zondag gaat niet door. Dat heeft de driehoek (locoburgemeester, politie, justitie) besloten. Volgens de driehoek kan de veiligheid van spelers, supporters en de openbare orde in de stad niet gegarandeerd worden. 

Foto: AT5

Het is de tweede keer dat een wedstrijd van Ajax niet doorgaat vanwege de politiedemonstratie voor een beter vroegpensioen. Een week geleden werd Feyenoord - Ajax ook afgelast, omdat de politie die dag ook staakte. "De driehoek snapt dat de beslissing voor de spelers en supporters een enorme teleurstelling is, maar de veiligheid van het publiek en de openbare orde in de stad staan voorop", aldus de gemeente. "Daar kunnen simpelweg geen risico’s mee worden genomen."

"Wij balen hier vreselijk van. Wij waren van mening dat de wedstrijd zondag wel doorgang had kunnen vinden"

Perschef Ajax

De perschef van Ajax stelt dat de club wederom de dupe is van de staking. "Daar balen wij vreselijk van. Wij waren van mening dat de wedstrijd zondag wel doorgang had kunnen vinden, met aanvullende maatregelen en goede afspraken tussen de beide clubs en supporters." Met die laatste zin verwijzen ze naar de situatie in Breda, waar na bemiddeling een wedstrijd wel doorging.

Verleden

De gemeente zegt begrip te hebben voor de actie, maar tegelijkertijd ook te balen dat Ajax opnieuw getroffen wordt door de staking. De gemeente zegt dat er - vanwege incidenten uit het verleden - geen andere mogelijkheden zijn dan het schrappen van de wedstrijd. De wedstrijd spelen zonder publiek is dus ook geen optie.

"Bij de wedstrijd Ajax – FC Utrecht eerder dit jaar liep provocatie tussen de supportersgroepen uit de hand en was de inzet van de mobiele eenheid nodig om de openbare orde te herstellen", schrijft de gemeente. "Het overgrote merendeel van de supporters komt om van de wedstrijd te genieten en is de dupe van het gedrag van een kleine groep."

Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd zal worden ingehaald. 

Lees ook