Ga naar Content

NH Sport op bezoek bij Oranje: zorgt nieuwe generatie voor frisse wind?

Tijdens deze interlandbreak komt NH Sport deze maandag vanaf de KNVB Campus in Zeist. Over het vernieuwde Oranje gaat het in deze uitzending, maar ook over de jarige Kristen Nygaard en over Jeremain Lens die het opmerkelijke besluit nam om in de zaterdag vierde klasse te gaan voetballen. 

NH Sport vanuit de Zeisterbossen - NH Sport

Nygaard, icoon van het gouden AZ'67, is vandaag 75 jaar geworden. Gisteren genoot de Deen met volle teugen van het feestje dat supporters van de Alkmaarse club voor hem in het AZ-stadion hadden georganiseerd. 

Jeremain Lens is pas 36 jaar, maar officieel wel met voetbalpensioen. Deze zomer zwaaide hij af bij de Franse profclub Versailles. Toch wil de 34-voudig international zijn kicksen niet in een doos opbergen. De spits heeft zich aangemeld bij Real Sranang dat de ambitie heeft uitgesproken om de komende jaren de kelder van het amateurvoetbal achter zich te laten. 

"Het wordt tijd voor de echte doorbraak van Brobbey"

de Volkskrant-verslaggever Willem Vissers

Voetbaljournalisten Pascal Kamperman (ESPN) en Willem Vissers geven hun mening over Oranje. "Het wordt tijd voor de echte doorbraak van Brobbey", vindt Vissers. Naast al dat voetbal zit er ook handbal in deze uitzending: je ziet een samenvatting van de strijd om de Supercup bij de vrouwen tussen Venlo en het Amsterdamse VOC.

De eerste uitzending van NH Sport zie je maandag om 17.10 uur, waarna deze elk halfuur wordt herhaald.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52