Ga naar Content

Auto te water: voorbijgangers springen water in om bestuurder te redden

Op de N247 ter hoogte van Broek in Waterland is vanavond een auto door nog onbekende reden in het water naast de weg beland. Voorbijgangers die het ongeluk zagen gebeuren stopten en hebben de bestuurder uit het water gehaald.

Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 18.00 uur vanavond. Door onbekende reden raakte een auto te water langs de N247. De hulpdiensten, waaronder een traumaheli, werden massaal gealarmeerd, maar de bestuurder was al uit het water gehaald door andere automobilisten. Die hadden het ongeluk zien gebeuren en besloten om zelf het water in te springen, vertelt een politiewoordvoerder. Er zat verder niemand anders in de auto.

De bestuurder van de auto is volgens de woordvoerder aanspreekbaar en meegenomen naar het ziekenhuis. Ook de omstanders die het water in zijn gesprongen, zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hoe het met hen gaat, is onbekend. 

Door het ongeval is de N247 nog grotendeels geblokkeerd. Daar heb je in beide richtingen meer dan een halfuur vertraging.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.