Ga naar Content

Man (27) aangehouden voor verkrachting en verkrachtingspoging in zorginstelling Osdorp

Een 27-jarige man wordt ervan verdacht op twee verschillende dagen een zorginstelling in Osdorp te zijn binnengeslopen. Op de eerste dag zou hij een poging hebben gedaan een cliënt te verkrachten. Bij zijn tweede poging zou hij daadwerkelijk een medewerker van de instelling hebben verkracht. De man is na een DNA-match aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie.

Foto: my-soutborough

De incidenten gebeurden op 17 augustus en 2 september. Het is onduidelijk om welke zorginstelling in Osdorp het gaat.

Indringer

Op die eerste dag zou de man geprobeerd hebben een woning van een cliënt van de instelling binnen te dringen. Dit werd voorkomen nadat een buurman gegil van de vrouw hoorde en de man uit het gebouw wist te praten, aldus het OM.

Op 2 september zou de man opnieuw een woning zijn binnengedrongen. Dit keer verkrachtte hij volgens justitie wel iemand. Het slachtoffer is een medewerker van de instelling. De man zou daarna ook nog twee mensen hebben mishandeld. Het gaat hierbij om een cliënt en een flexmedewerker van de instelling. Hij zou ook een sleutelbos met toegang tot het complex hebben gestolen. 

Onrust

"De zedenfeiten, mishandeling en diefstal hebben tot veel ophef en ongerustheid geleid bij de cliënten en medewerkers van de zorginstelling", schrijft het OM in een persbericht.

De man werd op 6 september na een dna-match aangehouden. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris, die oordeelde dat hij twee weken langer vast blijft zitten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]