Ga naar Content

Vader Ronald en zoon Binck verliezen alles door woningbrand, vrienden zamelen geld in

Twee jaar van verbouwen is helemaal voor niets geweest. Alles is door de vlammen en het spuitwater van de brandweer verwoest. Afgelopen dinsdagmiddag vloog het huis van Ronald (51) en zijn zoon Binck (21) aan de Brouwersstraat door nog onbekende oorzaak in brand.

Zelfs de herinneringen aan Ronalds overleden vrouw en de moeder van Binck zijn verloren gegaan. Ze overleed zeven jaar geleden. De twee zijn verslagen. Een vriendin en initiatiefnemer van de inzamelingsactie doet het woord namens vader en zoon. Ze wil liever niet met haar naam in de publiciteit.

"Het is afschuwelijk. Het huis was net helemaal verbouwd. Samen met zijn vrouw had Ronald de plannen op papier gezet", legt de vriendin van de familie uit. "Binck had na de verbouwing een mooie eigen plek op de tweede verdieping. Daar is niets meer van over. Zelfs het altaartje voor zijn moeder, met foto's en kettinkjes, is door de brand verwoest."

Tekst loopt door na de foto.

Ronald, Binck en hun overleden vrouw en moeder - Foto: Aangeleverde foto

Ronald en Binck moesten naar het ziekenhuis. Ze hadden veel rook ingeademd. "Het viel gelukkig mee. Hun gezondheid is in orde", vertelt de vriendin. "Binck is dinsdag zelfs nog het huis in gerend om een slang te redden. Het dier is daarna ondergebracht bij een buurvrouw, omdat het buiten te koud was."

'Alles is beschadigd'

Ook de eerste verdieping en de woonkamer hebben zware schade opgelopen. "Er stond tien centimeter aan bluswater op de vloer. Die kan er helemaal uit. Alles is beschadigd. Fotoalbums, apparatuur, kleding, meubels, noem maar op. Het is superverdrietig voor beiden."

Tekst loopt door na de foto.

De schade in het huis van Ronald en Binck is enorm - Foto: Aangeleverde foto

"Gelukkig hebben de buren geen schade. Ze hebben heel lief aangeboden om te komen helpen. Zij en ook wij verbazen ons er wel over dat mensen bij het huis komen kijken, snel een foto nemen en dan weer doorrijden."

"We zijn nu met een groep een inzamelingsactie gestart. Gisteravond stond de teller op 1.500 euro. Er is uiteindelijk, denk ik, wel 100.000 euro nodig om alles op te knappen."

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Lees ook