Ga naar Content

Velsen huldigt olympische medaillewinnaars

Floor Bultje en Olav Molenaar zijn vrijdagavond feestelijk gehuldigd in hun woonplaats Velsen. Ze wonnen beiden een zilveren medaille in Parijs. Floor Bultje zwom zich op de Paralympische Spelen naar een zilveren plak op het onderdeel 4x 100 meter wisselslag. Olav Molenaar was roeier in de Holland Acht die op de tweede plaats eindigde. 

Floor Bultje en Olav Molenaar, Olympische medaillewinnaars gehuldigd in Velsen - NH Nieuws

De medaillewinnaars werden toegesproken, kregen cadeautjes en werden toegejuicht door enkele tientallen fans uit Santpoort. 

De sporters namen verrast maar toch ook geroutineerd de huldeblijken in ontvangst. "We leven wel van feest naar feest", aldus Olav Molenaar. Toch zei hij verrast te zijn door het feestje in zijn woonplaats. "Ik dacht: 'er komen wat vrienden en familie', maar dat er zoveel mensen zouden zijn had ik niet verwacht." Ook Floor Bultje genoot zichtbaar van het onthaal. "Heel erg leuk. Onmiddellijk toen ik het mailtje kreeg dat er iets zou gaan gebeuren wist ik, dit vind ik superleuk, daar wil ik heel erg graag bij zijn." 

Het was voorlopig de laatste  huldiging voor de succesvolle sporters uit Velsen. Zolangzamerhand breekt het moment aan dat er weer getraind moet gaan worden voor de najaarswedstrijden.

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]