Ga naar Content

Enorme rij voor jubileumschoen: "Ruzie met mijn vrouw en geen geld meer in mijn zak"

Op en rond de Zeedijk staat een rij, een hele lange rij. Een bekend Amsterdams kledingmerk verkoopt een jubileumschoen en dat trekt honderden sneakerfans. En van die honderden fans staan er ook nog best veel al tientallen uren in de rij. 

"Ik ben moe. Heel moe. Ik sta er sinds gisteren 10.00 uur", zegt een man in de rij. "Ik heb een hele korte nacht gehad. Ik heb een paar minuten geslapen. Dat was het wel", zegt een ander. 

Weer een ander staat al dertig uur te wachten tot de winkel opengaat, en heeft twee dagen vrij moeten nemen van werk. "Het is een mooie schoen en ik wil het in m'n collectie", legt hij uit. 

De sneakers komen hem wel duur te staan: "Slapen op de bank, ruzie met mijn vrouw en geen geld meer in mijn zak", somt hij de nadelen van zijn passie op. 

Foto: AT5

Toch is de schoen het volgens de sneakerfans allemaal waard: "De schoen heeft echt een geschiedenis", legt een fan uit. "Het is een passie". 

"Het feit dat deze schoen maar een keer is uitgekomen en nu weer uitkomt, je krijgt gewoon geen nieuwe kans meer", zegt een ander vastbesloten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]