Ga naar Content

Tienduizenden euro's ingezameld voor afscheid verongelukte Natacha (16): "Zó dankbaar"

Er is al meer dan 30.000 euro opgehaald voor de uitvaart van de 16-jarige Natacha. Het meisje uit De Kwakel verongelukte woensdag op weg naar school. Uitvaartondernemer Anneloes Kokshoorn besloot de door verdriet verscheurde ouders van het meisje te helpen door een inzameling te starten.

De 16-jarige Natacha overleed woensdag na een tragisch ongeluk - Foto: VLN Nieuws / Familie van Natacha

Het tragische ongeval gebeurde bij een rotonde op de Koningin Maximalaan in Uithoorn. Natacha werd daar aangereden door een vrachtwagen. Sindsdien staat het leven van haar familie en vrienden stil. 

Het geld is niet alleen bedoeld voor de uitvaart legt Anneloes uit. "Ik hoop dat het haar ouders ook een beetje lucht kan geven. Dat ze niet het gevoel hebben meteen weer aan het werk te moeten." 

Nog in shock

Het is niet gebruikelijk dat uitvaartondernemers geld inzamelen voor families die bij hen komen, maar het verdriet van de ouders heeft Anneloes diep geraakt. "Ze zijn nog erg overrompeld en in shock. De ouders hadden geen verzekering. Hier ga je natuurlijk ook nooit vanuit. Ik vind het fijn als ik op deze manier iets kan bijdragen."

Anneloes probeert zoveel mogelijk kosteloos te doen en krijgt gelukkig ook een hoop hulp aangeboden. Een bloemist bood bijvoorbeeld een gratis rouwstuk aan. En nu blijkt de inzameling dus behoorlijk hard te gaan. Binnen een dag is het streefbedrag al bijna gehaald. 

Hartverwarmende reacties 

"De reacties zijn echt hartverwarmend. Dat doet de ouders van Natacha heel goed. Ze zijn zó dankbaar (...) Ook de vriendinnen van Natacha lieten weten heel dankbaar te zijn." Hoe erg wordt meegeleefd blijkt ook uit de bloemen en lieve kaartjes die op de plek van het ongeluk zijn neergelegd. 

"Toen ik gisteren bij de familie wegreed kwam ik langs die plek. Ik zag een klein meisje bloemen leggen. Je hart breekt gewoon", vertelt Anneloes. 

Tekst gaat verder onder de foto's.

Ook het Alkwin Kollege - waar Natacha op school zat - heeft gereageerd op het overlijden van het meisje. "Wij zijn intens verdrietig en geschokt (...) Ons medeleven gaat uit naar haar ouders, familie, vriendinnen, vrienden en klasgenoten. We wensen hen veel kracht, warmte en troost toe. In ons hart zal Natacha blijven dansen."

De school omschrijft Natascha als 'lief, bescheiden, zorgzaam, getalenteerd en creatief.' "Een betoverende danseres die opbloeide op het podium."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]