Ga naar Content

Vrijwilligerstekort bedreigt voortbestaan uniek flessenscheepjesmuseum

Het flessenscheepjesmuseum in Enkhuizen kan nog maar drie dagen per week open door een groot vrijwilligerstekort. "Met zo weinig inkomsten, is het afwachten hoe lang wij de vaste lasten kunnen betalen", zegt vrijwilliger Marianne van Haandel. "Wij zijn bang dat het ons de nek gaat kosten." Via een oproep op nhhelpt.nl hoopt ze dat mensen zich aanmelden als vrijwilliger.

Foto: NH Media

Het museum heeft met 1.100 flessenscheepjes de grootste collectie ter wereld. "Het was een hobby van zeelui", legt Marianne uit. "Als er geen wind was lag een schip stil, en er waren genoeg lege drankflessen aan boord." Vrijwilliger Gerda Ott vindt het 'idioot en stom' dat het museum met sluiting wordt bedreigd. 

Mocht je overwegen om vrijwilliger te worden dan is de meest gestelde vraag: hoe een scheepje in de fles komt. Vrijwilliger Lucy Takken laat het in bovenstaande video zien.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.