Ga naar Content

15 nieuwe helden achter het stuur voor ouderendiners

15 mensen hebben zich via nhhelpt.nl aangemeld als vrijwillig chauffeur om 'eenzame' ouderen naar diners in Alkmaar te brengen. Om dat succes te vieren werd er in recreatiegebied Geestmerambacht een barbecue georganiseerd. "Ik kon er echt naar uitzien dat ik weer eens iets leuks had", zegt Annemarie van Rems.

Annemarie Rems geniet van de ouderendiners en barbecue - Foto: NH Media

Annemieke Nederstigt van 'Stichting met je hart' is de diners in Alkmaar begonnen, omdat zij veel eenzaamheid onder ouderen zag. "Je zou denken dat iemand zelf ergens een kop koffie kan gaan drinken, maar als dat financieel of fysiek niet kan, dan is iemand aan huis gebonden."

Ook de 85-jarige Bets Koeman ervaart eenzaamheid na het overlijden van haar man. "Op mijn leeftijd maak je niet meer zo snel vrienden en daarnaast ben ik een beetje doof." Zij voelt zich daardoor soms overbodig, maar door de maandelijkse diners heeft Bets weer iets om naar uit te kijken.

Eén van de nieuwe vrijwillige chauffeurs is Marc Karijosentono. "Ik wilde een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving en vindt het leuk om te zien hoe de ouderen genieten. Het klinkt heel cliché, maar daar doe je het voor."

Marc Karijosentono is één van de nieuwe chauffeurs - Foto: NH Media

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook