Ga naar Content

Davy Klaassen staat voor derde periode bij Ajax en zit woensdag al bij selectie

Davy Klaassen mag zich gaan opmaken voor een derde periode bij 'zijn club' Ajax. De 31-jarige middenvelder trainde de afgelopen tijd al mee bij Jong Ajax en heeft Francesco Farioli kunnen overtuigen. Klaassen is zelfs al verzekerd van een plek in de selectie voor de wedstrijd van woensdag.

Davy Klaassen tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Klaassen speelde eerder van 2011 tot 2017 en 2020 tot 2023 in Amsterdam. Hij vertrok een jaar geleden naar Inter, maar dat werd geen gelukkig huwelijk. 

"Er zijn nog wat details om af te ronden, maar dat is een kwestie van uren", zei Farioli over de overstap van Klaassen. "Het was mooi toeval, want een paar weken geleden vroeg hij zelf om mee te trainen. Steven Berghuis staat vier weken langer aan de kant en Sivert Mannsverk heeft in de interlandperiode een serieuze enkelblessure opgelopen. Kristian Hlynsson is ook niet helemaal fit. Dat deed ons naar oplossingen kijken."

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Spitsenkwestie

Volgens de Italiaanse trainer komen de drie spitsen (Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom) genoeg aan bod. "Tot de winterstop spelen we nog 22 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van een wedstrijd om de 3,8 dagen. Er komen minuten genoeg voor alle drie de spitsen."

Farioli gaf toe dat Brobbey woensdag in de punt van de aanval tegen Fortuna Sittard. De kans is groot dat Weghorst, de nieuwe aanwinst, op de bank begint. "Wout wil alle minuten spelen, dat is positief. Hij kwam hier met een ongelooflijke mentaliteit en veel toewijding", aldus Farioli. "Ik heb zin om met hem te werken. We hebben veel gesproken met elkaar voor de transfer. Hij staat bekend om zijn mindset en verschillende kwaliteiten."

Ajax speelt woensdagavond voor het eerst in een maand (18 augustus) weer een competitiewedstrijd. De aftrap tegen Fortuna Sittard is 20.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52