Ga naar Content

Jort (19) wordt geen wereldkampioen meubelmaken, maar krijgt toch onderscheiding

Terwijl andere studenten genoten van hun zomervakantie trainde de 19-jarige Jort Rommel door. Hij deed namelijk vorige week mee aan het WK meubelmaken voor studenten in het Franse Lyon. Jort werd geen wereldkampioen, maar eindigde als tiende en kreeg een 'Medal for Excellence'.

Jort Rommel en zijn wijnkastje tijdens het WK meubelmaker in Frankrijk - Foto: Olivier Huisman/Urbanturtle

De student uit Limmen kreeg de opdracht om in 22 uur tijd een wijnkastje te bouwen. Jort kreeg het kastje net op tijd af, terwijl dat niet alle deelnemers lukte. "Het was zwaar, indrukwekkend en ook erg vermoeiend. Je bent 22 uur in volle concentratie", vertelt hij.

Bekijk hieronder de beelden van de finale van het WK Meubelmaken in Lyon.

Jort Rommel laat zijn skills zien tijdens WK in Lyon - Beelden: Olivier Huisman/Urbanturtle

Jort slaagde vorig schooljaar voor de opleiding Allround meubelmaker en (scheeps)interieurbouwer. "Het is echt mijn passie geworden", vertelde Jort al eerder aan NH. Dit schooljaar start hij bij het Talland College de opleiding werkvoorbereider meubelindustrie.

'Medal for Excellence'

Chinees Taipei gaat er in Lyon uiteindelijk met het goud van door. Jort eindigt als tiende van de 23 deelnemers en krijgt een bijzondere onderscheiding. "Naast het goud, zilver en brons kan je een 'Medal for Excellence' krijgen bij een bovengemiddelde prestatie", vertelt Jort. "Ik wist dat goud lastig ging worden, dus ben ik erg blij met deze medaille."

De tekst gaat verder onder de foto.

Jort Rommel is trots op zijn prestatie op WK - Foto: Olivier Huisman/Urbanturtle

De meubelmakers kunnen maximaal 1.000 punten halen voor hun opdracht en bij 700 of hoger krijg je een 'Medal of Excellence'. "Het is erg bijzonder dat ik die heb gekregen", vertelt Jort.

Jort gaat zich nu focussen op zijn nieuwe studie. Of hij volgend jaar weer mee wil doen aan het NK om zich misschien te plaatsen voor EK of WK weet hij nog niet. "Eerst weer volle bak aan de studie. Dan zien we later wel weer of ik mijn hele vakantie opnieuw ga opofferen", lacht de Limmenaar.

Bekijk hieronder de reportage met Jort in aanloop naar het WK meubelmaken voor studenten.

Jort Rommel uit Limmen doet mee aan WK meubelmaken - NH/Frank Veenhof

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]