Ga naar Content

Man (23) aangehouden voor schietpartij in Medemblik

De politie heeft dinsdagmiddag een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij die maandagavond plaatsvond aan de Overleek. Het gaat om een 23-jarige man uit Medemblik. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Veel politie op de been na schietpartij in Medemblik - Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Medemblik werd maandagavond, na de drukbezochte Harddraverij in de stad, opgeschrikt door een schietpartij. Hierbij werd een 23-jarige man uit de gemeente Medemblik vanuit een witte auto beschoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto reed daarna door richting de Randweg, aan de kant van de Gildenwijk, maar sindsdien ontbrak ieder spoor van de dader(s). Na intensief politieonderzoek kon dinsdagmiddag alsnog iemand worden aangehouden. Een 23-jarige man uit Medemblik werd aangehouden in de gemeente Stede Broec. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

De verdachte zit vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. "De politie doet dan ook op dit moment geen verdere mededelingen", laat een woordvoerder weten.

Een ‘drugsrondje’

Veel omwonenden lagen al te slapen op het moment van de schietpartij. Zo ook een bewoner die de deur opende in zijn ochtendjas. "Ik werd vanochtend wakker en had heel veel berichtjes op mijn telefoon. 'Wat is er bij jou in de straat gebeurd?', werd er gevraagd. Ik heb er niets van meegekregen", vertelde hij eerder tegenover NH. Hij wees naar de overkant van de straat, waar de schietpartij plaatsvond. "Het is een drugsrondje daar. In de zomer zie je de tassen van auto naar auto gaan."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.