Ga naar Content

Woningoverval Zaandijk: bewoonster aan de kant geduwd, met gestolen pas betaald

Voor een woningoverval in Zaandijk maandagavond 8 juli zoekt de politie getuigen, maar bovenal de namen van de verdachten. Want terwijl de bewoonster van een huis opendoet, wordt ze vastgepakt en aan de kant geduwd en wordt niet veel later bij een automaat betaald met de bij haar weggegriste pas.

Er wordt rond 19.00 uur aangebeld door een man bij de woning van de vrouw aan de Tweebeen in Zaandijk. De 81-jarige bewoonster ziet door het woonkamerraam twee mannen staan. Ze denkt dat het collectanten zijn en opent de voordeur om ze te woord te staan. De vrouw wordt direct hardhandig vastgepakt en aan de kant geduwd.

Twee mannen stormen langs haar heen, de woonkamer in. De bewoonster die totaal overrompeld is, beseft nauwelijks wat er op dat moment gaande is. En voor ze er erg in heeft, hebben de indringers haar bankpas gevonden en gaan ze er weer vandoor. De vrouw blijft ontredderd achter. Ze belt direct haar familie, maar dan is het al te laat.

Want amper een kwartiertje later zijn al honderden euro’s van de rekening van het slachtoffer opgenomen. Dat gebeurt een kilometer van het huis vandaan, bij een geldautomaat aan het Schoolpad, ook in Zaandijk.

Minderjarig?

De gezichten van de twee zijn geblurd, omdat ze minderjarig kunnen zijn. Ze krijgen van de politie een week de tijd om zich te melden.

De eerste verdachte heeft een donkere huidskleur en een bol gezicht met kort kroeshaar. Hij draagt tijdens die woningoverval een zwarte spijkerbroek met lichte wassing. Hij heeft een zwarte The North Face-jas aan met zwarte sneakers met witte zolen.

De tweede verdachte heeft eveneens een donkere huidskleur met kort kroeshaar. Hij draagt die dag een grijze trainingsbroek van Nike, een zwarte The North Face-jas en helderblauwe sneakers met een witte zool.

Hieronder de signalementen van beide mannen:

"Ben jij één van de mannen? Meld je bij ons", zegt de politie. Dat kan via onderstaande kanalen.

Lees hier meer over overvallen:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Online: bekijk ons themakanaal