Ga naar Content

Daan (24) en Ramon (24) uit Beverwijk veroveren housescene en geven eerste ADE-feest

Ze zijn jong, innovatief en hongerig: de Beverwijkse ondernemers Daan Dellevoet en Ramon Grille winnen steeds meer terrein in de housescene. Hun feest Nachtdienst is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam onder Noord-Hollandse jongeren. Volgende maand organiseren ze hun eerste feest tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

Daan Dellevoet (links) en Ramon Grille (rechts) - Foto: NH Media

Ze volgen hun grote droom. De Beverwijkse ondernemers Daan Dellevoet en Ramon Grille, die met hun Nachtdienst-feesten steeds meer naam maken in Noord-Holland. Volgende maand organiseren ze hun eerste ADE-feest, waar bezoekers van over de hele wereld op afkomen. Maar hun ambities reiken verder dan dat – iets waarvan ze twee jaar geleden nog niet eens durfden te dromen.

Grenzen verleggen

"We begonnen met het organiseren van feestjes in De Koningen, een kroeg in Beverwijk", vertelt Ramon. "Na corona werd er nauwelijks iets georganiseerd, dus wilden we dat gat zelf opvullen."

Ramons compagnon stopte ermee, waarna Daan erbij kwam. "We gaven regelmatig evenementen in kleine cafés, maar na mijn stage kreeg ik het gevoel dat we dit veel groter en vetter konden aanpakken. Er was echt behoefte aan housefeesten", aldus Ramon.

"Alles is echt ontstaan vanuit pure passie. Het begon steeds met de gedachte: 'Hoe vet zou het zijn als...'"

Ramon Grille

Hun marketing en vormgeving onderging een transformatie. "We betrokken Bink Zonneveld, een goede vriend van ons, erbij als vormgever. We werden professioneler en traden steeds meer naar buiten, met feesten in Amsterdam en Alkmaar, waardoor onze bekendheid groeide."

Maar misschien wel het belangrijkste: "Alles is echt ontstaan vanuit pure passie. Het begon steeds met de gedachte: 'Hoe vet zou het zijn als...'. En ja, die grenzen verleg je telkens weer. Laatst stonden we zelfs in Paradiso", zegt Ramon trots.

Tekst loopt door onder afbeelding de flyer.

Recente flyer van Nachtdienst - Foto: NH Media

De mannen zijn jong, maar gretig. "Allereerst hebben we de afgelopen jaren nog geen euro verdiend. Alles wat binnenkomt, investeren we direct opnieuw. Daarnaast komt er ontzettend veel werk bij kijken", zegt Ramon.

Ook gaat lang niet alles zoals gepland. "De eerste keer dat we een buitenevenement gaven, was het code rood. Grote evenementen zoals Awakenings en Wildeburg werden afgelast, dus we twijfelden. Het evenement vond plaats op het strand, en een surfer zei tegen ons: 'Go big or go home'. Die woorden gaven de doorslag. Het ging door", vertelt Ramon.

"Het gaat erom hoe je met tegenslagen omgaat en ze oplost"

Ramon Grille

De jongens moesten een contract ondertekenen waarin stond dat zij volledig verantwoordelijk waren voor de apparatuur. Zonder verzekering. Het ging om een bedrag dat opliep tot in de tienduizenden euro’s. "Na een buitje was het stralend mooi weer, en zo kwamen bezoekers vanuit het hele land. Ons feest was namelijk een van de weinige evenementen dat nog doorging. Uiteindelijk viel alles op zijn plek."

Ramon: "Het gaat erom hoe je met tegenslagen omgaat en ze oplost. Dáár zit ook de kick."

ADE

De mannen pakken het nu opnieuw groter aan, met een feest tijdens ADE. "We hoorden dat er nog een plek beschikbaar was, dus hebben we die kans meteen gegrepen." Daan voegt toe: "Het is echt heel vet, een bucketlist-ding. Ik denk dat, zodra het zover is en het gele logo (van ADE, red.) op de dj-booth staat, het begint te kriebelen."

Ramon: "We hebben ook een hele toffe line-up. Een supertalentvolle jongen uit Engeland, die nu echt keihard gaat. Daarnaast hebben we een sterke trance-dj uit Duitsland, een lokaal talent uit Amsterdam dat goed bezig is, en natuurlijk 22interns." Daar is Ramon zelf onderdeel van.

Tekst loopt door onder video.

Nachtdienst geeft een feest in Paradiso met een optreden van 22interns - NH Nieuws

Ook dat is een mooie bijkomstigheid voor het bedrijf. "Samen met een vriend die ik tijdens mijn stage heb ontmoet, vormen we een dj-duo. We produceren onze eigen muziek en dat loopt heel goed. We hebben onlangs gedraaid op Tommorowland, Rotterdam Rave, Thuishaven en in Berlijn."

De dj-carrière versterkt de activiteiten van Nachtdienst. "Het zijn twee aparte dingen, maar we staan altijd zelf op de line-up. Ze tillen elkaar naar een hoger niveau."

Spagaat

De jongens zien hun bedrijf groeien en dat is hoopvol voor de toekomst, want beiden zitten weleens in een spagaat. "Ik heb gestudeerd en mijn diploma gehaald", zegt Daan. "Dan wordt er verwacht dat je meteen ‘echt’ aan de slag gaat. Mijn ouders hebben dat in ieder geval zo gedaan. Maar ik moet gewoon doen wat ik leuk vind, en dat doe ik nu. Het is alleen even uitzoeken hoe je je geld bij elkaar harkt."

Ramon: "Een onderneming, helemaal in deze branche, is gewoon een onzeker bestaan. Ouders willen vaak zekerheid voor hun kinderen en dat zit hier helemaal niet in", lacht Ramon. "Maar er zit een stijgende lijn in, dus we hebben gewoon vertrouwen", zegt Daan.

Ook na ADE hebben de jongens weer grootse plannen. "We zijn weer bezig met een feest in Alkmaar en we gaan proberen een festival te organiseren. Dat hoeft niet massaal. Maar het moet wel echt heel vet zijn."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]