Ga naar Content

NH-redactie naar Martinuscollege: waarom ervaren West-Friese jongeren meer mentale problemen?

West-Friese jongeren hebben meer last van eenzaamheid, stress en psychische klachten dan gemiddeld. Hoe kan het dat jongeren in juist deze regio zo veel last hebben van mentale problemen? Om daar achter te komen, verhuist de West-Friese redactie deze week naar de schoolbanken van lokaal B0.31 op het Martinuscollege in Grootebroek. 

We praten met zorgprofessionals, docenten, ervaringsdeskundigen en bovenal: jongeren. Wij willen weten tegen welke problemen zij aan lopen. NH-jongerenverslaggever Nina Vermeulen wakkert de gesprekken aan. "Ik vind dat er meer aandacht voor nodig is en merk ook dat daar behoefte aan is bij jongeren. Velen weten vaak niet hoe ermee om te gaan en hebben moeite met het onderwerp. Want wat is mentale gezondheid eigenlijk? Ik hoop het gesprek open te breken."

Tekst gaat verder onder de foto.

Jongerenverslaggever Nina Vermeulen - Foto: NH Media

Elke dag staat een ander thema centraal: stress, eenzaamheid en de invloed van de West-Friese cultuur. Op de laatste dag willen we het hebben over oplossingen: hoe kunnen de jongeren weer beter in hun vel komen te zitten?

Lees, kijk en luister naar NH 360 'Stugge Zegger*'

De West-Friese redactie gaat van maandag 23 september tot en met vrijdag 27 september aan de slag op het Martinuscollege in Grootebroek. Alle artikelen en reportages zijn terug te vinden op themapagina van ‘Stugge Zegger’. NH Radio besteedt live aandacht aan ‘Stugge Zegger’. 

*(recht voor zijn raap praten in het Westfries, red.)

Martinuscollege in Grootebroek - Foto: NH Media / Michiel Baas

Meepraten?

Zoek je contact met ons of wil je misschien anoniem je verhaal kwijt? Mail onze redactie: [email protected]. Of kom langs in lokaal BO.31. 

NH 360 locatie-redactie Martinuscollege lokaal BO.31 - Foto: NH Media

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]