Ga naar Content

Enkhuizer opgepakt in grote zedenzaak: foto's en filmpjes van honderden jongens gevonden

Een 26-jarige man uit Enkhuizen is door de politie aangehouden in verband met een grote zedenzaak. De man zou honderden minderjarige jongens hebben aangezet om naaktfoto's en -filmpjes van zichzelf te sturen via het platform Snapchat, en daarnaast zou er in één geval sprake zijn van fysiek misbruik. Dat heeft het OM vanmorgen bekendgemaakt.

Foto: Adobe Stock

De man zou zich al sinds 2016 op het internet voordoen als een aantrekkelijk jong meisje. Hij sprak online met de jongens, die tussen de 10 en 16 jaar oud zijn, en verleidde hen vervolgens om expliciet beeldmateriaal op te sturen. 

Deze beelden zijn volgens het OM aangetroffen op de computer van de verdachte. In sommige gevallen zou het gaan om 'vergaande seksuele handelingen', en een deel van de slachtoffers was herkenbaar in beeld. 

Voorgeleid

De man is dinsdag aangehouden nadat twee slachtoffers melding hadden gedaan bij de politie. Er is maandenlang onderzoek vooraf gegaan aan de aanhouding, zedenrechercheurs hebben een groot deel van de slachtoffers weten te identificeren. De jongens komen uit heel Nederland.

Het ANP meldt dat de zaak al in november 2022 aan het licht is gekomen, maar dat uit die eerste twee meldingen niet direct duidelijk werd dat het om zo'n grote zaak zou gaan. Omdat er in Noord-Holland een andere grote zedenzaak werd onderzocht is het onderzoek uiteindelijk opgepakt door de Rotterdamse politie. Het beeldmateriaal werd dit jaar gevonden. 

Volgens het OM zijn er op dit moment in het onderzoek geen aanwijzingen dat de man de beelden verder verspreid zou hebben. 

De rechter-commissaris bepaalt vandaag of de man in voorarrest blijft. Hij wordt officieel verdacht van seksueel misbruik van een minderjarige en het maken en bezitten van een grote hoeveelheid kinderporno.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.