Ga naar Content

Zaanse verzetsvrouw Corrie blaast 100 kaarsjes uit: "Goed je best doen met ademhalen, dan gaat het goed!"

Ze is nog heel kwiek en actief. Zo wil iedereen wel honderd worden. De Zaanse oud-verzetsvrouw Corrie Dolsma-de Wolff genoot gisteren volop van haar verjaardag, die werd opgeluisterd door locoburgemeester Gerard Slegers en wat mediabelangstelling. "Ik ben vereerd!"

Foto: NH

In de Tweede Wereldoorlog was mevrouw Dolsma-de Wolff ontzettend dapper. Ze bracht als 17-jarige kranten en pamfletten rond voor het verzet. Ze is er zelf heel bescheiden over, zo is te zien in onderstaande reportage. "Ik deed wat nodig was."

Tekst loopt door onder de video.

Zaanse oud-verzetsvrouw Corrie Dolsma-de Wolff 100 jaar - NH Nieuws

"M'n ouders hebben allebei dingen gedaan in het verzet", zegt zoon Bart. "Eigenlijk werd er niet over gepraat, ik denk dat het te moeilijk was. Ik ben megatrots op ze."  

"Ze hebben allebei veel gedaan voor de maatschappij, altijd een goede instelling gehad." Of hij iets meegekregen van die waarden? "Ja. Verantwoordelijkheid nemen als er wat is. Dat zie je eigenlijk in onze hele familie wel terug."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NH

Dolsma-de Wolff mag dan nu wat minder mobiel zijn, ze is nog altijd actief. Ze volgt het nieuws, is geïnteresseerd in politiek en neemt graag deel aan de activiteiten in het verzorgingshuis Evean Acht Staten in Wormerveer waar ze woont. Hoe ze het doet? "Goed je best doen met ademhalen, dan gaat het goed!"

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]