Ga naar Content

Gemeente Amsterdam sluit woning aan Adriaan Loosjesstraat na vondst vuurwapens en munitie

Een woning aan de Adriaan Loosjesstraat in Amsterdam-Noord is vandaag op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten. Op 8 augustus dit jaar werd een persoon in de woning bedreigd door een bewoner met een vuurwapen. De politie trof bij het betreden van de woning vuurwapens en munitie aan. Sinds begin 2022 zouden de - in totaal vijf - bewoners al herhaaldelijk voor overlast in de buurt zorgen. 

Foto ter illustratie - Foto: Flickr/Marco Verch

Op de dag dat de melding van de bedreiging met het vuurwapen werd gemaakt, trof de politie in de woning wapens en munitie aan, deze werden illegaal in de woning gehouden. Zo lagen er onder andere een alarmpistool, 21 knalpatronen, een patroonmagazijn, een hagelpatroon munitie en een verzwaard balletjespistool. Ook werd er materiaal om alarmpistolen om te bouwen naar scherp schietende vuurwapens gevonden. 

Een dag later mishandelde de bewoners een slachtoffer, daarbij hebben zij het slachtoffer geslagen, geduwd en geschopt. "Ook zouden de bewoners tegen het slachtoffer hebben gezegd dat [...] 'bek moest houden' over de wapenvondst in de woning."

Meldingen

Sinds januari 2022 kreeg de politie al meerdere meldingen over de bewoners van de woning. De familie zou in de wijk al jaren voor 'grote onveiligheidsgevoelens' zorgen. "De meldingen gaan allemaal over één van de bewoners van de woning, en variëren van diefstal en vernieling tot geweldsdelicten, zoals bedreiging en mishandeling", aldus de gemeente. 

Buurtbewoners maakten eerder melding van de mannelijke bewoner die spullen zou vernielen en schietbewegingen zou maken. De man sprak een bewoner op een dreigende manier aan en gooide stenen door het raam van een bewoner uit de buurt. Bewoners maakten daarnaast meldingen over de man die een mes getrokken zou hebben en iemand bij zijn keel zou hebben gegrepen. 

Bedreiging en vernieling 

Ook bedreigde een familielid van de man een persoon met een geladen vuurwapen, deze werd vervolgens bij de woning zelf aangehouden. De mannelijke bewoner vernielde een autoruit van de politie en gooide samen met een mede-bewoner stenen tegen ruiten en glas kapot op straat.

Daarnaast werden auto's van bewoners twee nachten op rij in brand gestoken nadat zij verhaal kwamen halen over een eerdere ruzie bij de familie. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]