Ga naar Content

Man (19) vlucht voor politie, springt in water en wordt gebeten door politiehond

Een 19-jarige man uit Landsmeer is vannacht tijdens een achtervolging door Purmerend bij de Melkwegbrug het Noordhollandsch Kanaal ingesprongen. Daar klom hij op een meerpaal. Uiteindelijk is hij door de brandweer met een bootje van de meerpaal afgehaald. 

Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode

De politie reed vannacht door Purmerend toen ze een brommer zonder verlichting over het fietspad zag rijden. "Ook had de bestuurder geen helm op", vertelt een woordvoerder van de politie. Hierop zette de politie de achtervolging in. De bestuurder reed via het Gouw richting het Tramplein en daarna de Melkwegbrug op, waar hij een stopteken kreeg. 

"De man stapte af en sprong een sloot in, waarna hij er weer uit kwam en het Noordhollandsch kanaal in sprong", gaat de woordvoerder verder. Hij wilde er niet aan de kant uitkomen en klom op een meerpaal. Ondertussen kwamen er duikers van de brandweer en ambulancepersoneel naar de Melkwegbrug. 

Tekst gaat door onder de video. 

Man eindigt op meerpaal na achtervolging in Purmerend - NH Nieuws

De man wilde nog niet naar de kant komen. "Collega's dreigden met de inzet van de politiehond", zegt de woordvoerder. "Uiteindelijk is hij met een boot van de paal gehaald. Hij is daarbij in zijn been gebeten door de politiehond. Hij is daaraan behandeld in het ziekenhuis, aangehouden en overgebracht naar het bureau." 

"De brommer waarop de man reed is mogelijk gestolen", zegt de woordvoerder. "Ook daar wordt de man van verdacht."

Hij laat weten dat de inzet van de politiehond volgens procedure wordt onderzocht. "De politie heeft een afweging gemaakt, maar er wordt altijd onderzocht of de hond rechtmatig is ingezet." 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]