Een voetballer in een blauw-wit shirt, met een aanvoerdersband, maakt gebaren terwijl hij praat met een scheidsrechter in een zwart uniform. Een andere speler staat in de buurt, ook met een blauw-wit shirt. Alle drie staan ze op een voetbalveld met wazige

Lees terug: pover Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1)

21 september 2024, 15.23 uur · Aangepast 4 minuten geleden
Door: Christian Marck · Foto: Andre Weening/Orange Pictures

Na de winst van AZ gister in Zwolle op PEC (1-2) is het vandaag de beurt aan Ajax. De Amsterdammers gaan op bezoek bij Go Ahead Eagles. Wat er precies gebeurt in Deventer kan je allemaal volgen in dit liveblog. Eerder op de avond speelde Jong Ajax gelijk in Arnhem tegen Vitesse (2-2).

22.07 uur

Verslagenheid bij basketballers Den Helder Suns

Grote teleurstelling bij Den Helder Suns. Na dubbele overtime is Leiden toch te sterk: 79-80. Halverwege de wedstrijd ging Den Helder nog met 38-21 aan de leiding.

Verslagenheid bij Den Helder Suns - Foto: NH Sport/Frank van der Meijden

21.52 uur

90+6' AFGELOPEN

Een pover Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles. Davy Klaassen redde een punt voor de Amsterdammers in Adelaarshorst: 1-1.

21.49 uur

90' Vijf minuten blessuretijd

Het publiek in De Adelaarshorst moedigt Go Ahead Eagles nog maar eens aan. Het geloof in een overwinning lijkt bij Ajax langzaam weg te ebben.

Go Ahead Eagles - Ajax: 1-1

21.42 uur

84' De tijd begint te dringen

De laatste minuten van de wedstrijd doen zich aan en met een gelijkspel schiet Ajax weinig op. Gaan we nog een slotoffensief zien? Een schot van Fitz-Jim eindigt in de handen van Plogmann. Aan de andere kant blijft Go Ahead Eagles gevaarlijk voor het doel van Pasveer.

21.33 uur

Klaassen had nog geen tien minuten nodig om te scoren

21.26 uur

69' DOELPUNT AJAX

Een hele knappe goal van Davy Klaassen. Met de achterkant van zijn hoofd brengt hij Ajax weer langszij.

21.24 uur

64' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES

Het kon niet uitblijven. Eric Llansana, oud-jeugdspeler van Ajax, schiet hGo Ahead op voorsprong. Hato leed balverlies nadat hij de bal veel te hard aangespeeld kreeg. De Amsterdammers hebben nog 25 minuten om de achterstand ongedaan te maken.

Go Ahead Eagles - Ajax: 1-0

21.29 uur

60' Verse krachten voor Ajax

Davy Klaassen komt in de ploeg voor Kenneth Taylor, die geen schim van zichzelf was in het eerste uur. Ook Owen Wijndal betreedt de lijnen, hij vervangt Ahmetcan Kaplan.

Go Ahead Eagles - Ajax: 0-0