Ga naar Content

Fans uit hele land komen samen om Hazes te herdenken: "De beste zanger van het levenslied"

Fans van uit het hele land kwamen vandaag samen bij het standbeeld van André Hazes op de Albert Cuyp in De Pijp om hun held te herdenken. "De beste zanger van het levenslied. Hij heeft zoveel liedjes die ook voor jou van toepassing zijn, dat is gewoon heel mooi!", vertelt een fan deze middag aan AT5. 

Herdenking bij beeld Hazes - NH Nieuws

"Ik heb een tattoo op mijn rug en ik heb al zijn muziek, al zijn cd's, alles heb ik", vertelt een andere trouwe fan. Bij het overlijden van Hazes had ze veel verdriet. "Ik heb veel gehuild, maar het is nu al twintig jaar geleden." Een ander kon het niet geloven, 'echt niet geloven eigenlijk'. "Hij was ook nog eens hartstikke jong he, 53 jaar."

Ook al is het overlijden van Hazes een aantal jaren geleden, voor een andere fan staat het nog vers in het geheugen gegrift. "Ik weet dat het een hoop gesteggel was met de herdenking in de Arena en dat het 's morgens vroeg over de radio ging dat het waarschijnlijk toch door zou gaan", vertelt hij. 

"Toen heb ik tegen mijn werkgever gezegd: 'ik ga naar de Arena' en die zei: 'nee, je kan geen vrij krijgen'. Ik heb toen op staande voet ontslag genomen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]