Ga naar Content

Den Helder Suns buigt pas na dubbele verlenging het hoofd tegen landskampioen

Heel lang kon Den Helder Suns in de eerste thuiswedstrijd van het jaar in de BNXT-League ruiken aan een sensatie. Suns verkwanselde echter tegen Leiden tot tweemaal toe een ruime voorsprong en stond uiteindelijk zelfs na twee keer vijf minuten verlengen alsnog met lege handen: 79-80. 

David Muila dunkt de bal in het net namens Den Helder Suns - Foto: Foto: Patrick Vischschraper

"We laten het uit onze handen glippen", zegt Suns-trainer Paul Vervaeck na afloop van de zinderende ontmoeting. De Belgische trainer zag zijn ploeg zeer sterk beginnen aan het duel en halverwege stond er zelfs een onverwacht ruime voorsprong op het scorebord: 38-21.

In de tweede helft kwam Leiden, dat de afgelopen twee jaar tot beste ploeg van Nederland werd gekroond, terug in het duel. "Misschien komt dit ook door ervaring die zij wel hebben en wij niet", vervolgt Vervaeck zijn analyse. "Uiteindelijk sta ik hier met een dubbel gevoel. Je dwingt Leiden tot twee keer verlengen, dat is heel knap. Maar eigenlijk hadden we het moeten beslissen."

Tekst gaat verder onder de video. 

Den Helder Suns-trainer Paul Vervaeck: "Uit de handen laten glippen" - NH Sport / Frank van der Meijden

Ook Matthijs Verhallen moest met lede ogen aanzien hoe hij en zijn teamgenoten het na lieten om tegen Leiden te zorgen voor een sensatie. "We hadden zelfs op het einde nog het vertrouwen in een goede afloop. In de eerste speelde we met veel energie en in de tweede helft viel dat weg. We hebben natuurlijk ook niet een hele grote bank. Dat heeft ons misschien wel de wedstrijd gekost", aldus Verhallen. 

Aanstaande vrijdag kan Suns de nare smaak van de nipte nederlaag wegspoelen. De Noord-Hollanders gaan dan in speelronde drie van de BNXT-League op bezoek bij Limburg United in het Belgische Hasselt. 

Later volgt op deze website een samenvatting van de wedstrijd tussen Den Helder en Leiden.

Suns-speler Matthijs Verhallen: "Ook op het einde nog veel vertrouwen" - NH Sport / Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52