Ga naar Content
Hardlopers die meedoen aan een marathon worden getoond op een brede weg, rennend langs de startlijn. Ze worden omringd door aanmoedigende menigten en bomen vormen de achtergrond. Spandoeken en borden van sponsors zijn zichtbaar langs de kant van de straat
Noord-Holland

Nog even nagenieten: dit waren de hoogtepunten van de Dam tot Damloop

22 september 2024, 10.19 uur · Aangepast 22 september 2024, 15.12 uur
Door: Sport · Foto: NH Media

De wedstrijd met de toppers, maar vooral ook natuurlijk de tienduizenden recreanten die zelf voor een persoonlijk record gingen: de Dam tot Damloop was vandaag een waar hardloopfeestje. We deden live verslag, lees hier alle hoogtepunten terug.

15.12 uur

Tot zover!

Dit was 'm dan, de 38e editie van de Dam tot Damloop. Op het parcours passeren nog veel mensen de finish, maar wij sluiten onze berichtgeving hier af. Bedankt voor het volgen!

15.12 uur

Nog even nagenieten: kijk hier de hele uitzending terug

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

14.24 uur

Toch wat problemen door de hitte

Voor een paar lopers is het toch te warm. Zij worden nagekeken door de EHBO, dat laat Jos van de EHBO weten. "Het is veelal preventief."

13.56 uur

Bands, dj's en juichende mensen: lopers worden aangemoedigd

Het is een flink stuk rennen voor de lopers, maar waar je ook komt staan er toeschouwers om de lopers aan te moedigen. Dj's, bands, juichende kinderen en volwassenen, allemaal zorgen ze voor wat steun. 

13.19 uur

Toon doet áltijd mee

Toon heeft álle edities van de loop meegedaan. "Dit jaar is nog lang niet de laatste. Ik finish straks met de rollator!"

Toon - Foto: NH Media

12.54 uur

Toeschouwers delen water uit

Toeschouwers, waaronder veel kinderen, delen onder andere water en sinaasappels uit aan de hardlopers. 

Kinderen delen water uit - Foto: NH Media

12.41 uur

Het wordt steeds warmer

Het zonnetje begint nu echt door te breken, stelt een verslaggever. De hardlopers beamen dat: "Het is echt warm." Vooralsnog zorgt de hitte niet voor problemen. 

12.40 uur

Vermoedelijk meerdere vrouwen aangerand bij Damloop By Night

Er zijn vermoedelijk meerdere vrouwen aangerand rondom de Damloop By Night - de nachtelijke variant van de Dam tot Damloop - gisteravond. Een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor de aanranding van zeker één vrouw.