Ga naar Content

Vrouw aangerand tijdens Damloop By Night, vermoedelijk meer slachtoffers

Er zijn vermoedelijk meerdere vrouwen aangerand rondom de Damloop By Night - de nachtelijke variant van de Dam tot Damloop - gisteravond. Een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor de aanranding van zeker één vrouw. 

Foto: AT5

De politie kreeg in de nasleep van het hardloopevenement melding van een aanranding. Een man zou op de Dam in Zaandam een vrouw hebben betast door in haar billen te knijpen, dat laat de politie weten.

Agenten konden niet veel later op basis van een signalement een verdachte aanhouden. Tijdens zijn aanhouding probeerde hij te ontsnappen, en is toen door de politie getaserd. Hij zit op dit moment vast. 

Organisator René Wit zegt de situatie te betreuren. "Dit is totaal ongepast. Wij vragen de vrouwen die slachtoffer zijn zich te melden, zodat wij kunnen helpen. In de toekomst zullen wij extra veiligheidsmaatregelen treffen, als dat nodig is."

Slachtofferhulp

De politie zoekt andere slachtoffers of getuigen, omdat er waarschijnlijk meer vrouwen zijn betast. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, haar wordt slachtofferhulp aangeboden. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.