Ga naar Content

Enorme brand in Uitgeest, politie op zoek naar twee weggevluchte jongens

Aan de Benesserlaan in Uitgeest is vanavond rond 20.15 uur brand uitgebroken. De vlammen slaan uit het pand en de brandweer waarschuwt omwonenden om hun ramen en deuren te sluiten. De politie is op zoek naar twee jongens die mogelijk van het pand zouden zijn weggerend.

Brand in Uitgeest - Ingezonden video

Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer om een leegstaand schoolgebouw midden in de wijk, waar de vlammen inmiddels uitslaan. Het is niet bekend of er mensen in het gebouw aanwezig zijn. 

Hoewel omwonenden worden gewaarschuwd dat ze ramen en deuren moeten sluiten, verwacht de woordvoerder dat de rookontwikkeling recht omhoog gaat. Hierdoor zal de overlast meevallen.

Op X meldt de politie dat er mogelijk twee jongens, allebei in het zwart gekleed, zijn weggerend. Getuigen of buurtbewoners met camerabeelden wordt daarom gevraagd om contact met de politie op te nemen.

Tekst gaat door onder de foto's.


Volgens buurtbewoners is het pand al een tijdje dichtgetimmerd en gaan er soms jongeren naar binnen. 

Van verschillende kanten 'wordt de brand aangevallen', vertelt de woordvoerder. "Het is een losstaand gebouw, en we staan aan alle kanten om overslaan op omliggende gebouwen te voorkomen."

De veiligheidsregio vraagt aan omstanders om hulpdiensten de ruimte te geven, zodat zij hun werk kunnen doen. Rond 21.30 uur is bekendgemaakt dat de brandweer het schoolgebouw gecontroleerd laat uitbranden. Verwacht wordt dat daar de komende uren nog veel rook bij vrijkomt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]