Ga naar Content

Schoolgebouw Uitgeest volledig afgebrand

De ochtend na de brand in Uitgeest is er niets meer over van het verlaten schoolgebouw aan de Benesserlaan. Het gebouw is volledig afgebrand en afgebroken. Omwonenden die de nacht elders moesten doorbrengen, mogen vandaag weer naar huis. 

Het schoolgebouw is volledig afgebrand - Foto: VLN Nieuws - Sam de Joode

De brand ontstond gisteren rond 20.15 in een verlaten schoolgebouw aan de Benesserlaan. Al snel sloegen de vlammen uit het dak. Rond 01.30 uur kreeg de brandweer het vuur weer onder controle.

Het gebouw staat al lange tijd leeg. In het schoolgebouw waren geen mensen aanwezig en niemand raakte gewond. 

Omwonenden terug naar huis

Rond 23.00 uur heeft de brandweer zo'n twintig omwonenden gevraagd om hun huis te verlaten. De meesten konden bij familie of vrienden terecht en anderen hebben in een hotel overnacht.

Vandaag kunnen zij weer naar huis. Radioverslaggever Sjoerd Hilarius sprak vanochtend de buurvrouw van het schoolgebouw: "De brand kwam heel dichtbij. Het was heel beangstigend. Wij hebben bij mijn schoonzus geslapen."

Het schoolgebouw is volledig afgebrand - Foto: VLN Nieuws - Sam de Joode

Twee jongens

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie laat weten dat zij op zoek zijn naar twee jongens. Zij zouden vlak na de brand gezien zijn in donkere kleding. De politie roept getuigen op om zich te melden. 

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Dat meldt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. 

Lees ook