Ga naar Content

Shoppen in allerhoogste segment: álles in deze Larense villa is te koop

Een voormalige Larense kunstenaarsvilla is tegenwoordig een winkel waar alles te koop is. Alles betekent ook echt alles: van mode tot auto's en van zwembaden tot keukens. En dan wordt alles ook nog eens tot in de puntjes geregeld. 

De voormalige kunstenaarsvilla aan de Brink in Laren - Foto: Villa Arte

Aan de Brink in Laren staat een iconisch pand waar de kunstenaar Pépé Gregoire en zijn vrouw Marlin, een bekende interieurarchitect, hebben gewoond. Tegenwoordig is het een 'conceptwinkel' waar je alles wat je ziet, kunt kopen. "Zelfs de voegen in het terras zijn te koop", lacht manager Edward Gijswijt.

Is het te koop?

Jarenlang heeft de villa dienst gedaan als woonhuis, terwijl achter in de tuin het indrukwekkend grote atelier de werkplek van de kunstenaar en beeldhouwer was. Nu is alles een winkel: het huis, de tuin en het atelier.

De klantenkring laat zich misschien wel een beetje raden: om in deze Larense villa te shoppen moet je een flink gevulde bankrekening hebben.

"We hebben best veeleisende klanten en dat mag ook, want in feite is alles mogelijk"

Edward Gijswijt - Villa Arte

Of het nu gaat om kaartjes voor een concert dat eigenlijk al uitverkocht is, of je wilt een 'private shopping' waarbij je als enige door de ruimtes kunt dwalen: hier is het mogelijk.

Op de vraag of je ook kunt aankloppen om 'alles' te laten regelen: van de aankoop van een huis inclusief het inrichten ervan, kleding in de kast laten hangen, de nieuwe auto in de garage zetten en bijpassende huisdieren uitzoeken, is het antwoord "ja".

Veeleisend

De Larense 'winkel' heeft best veeleisende klanten en alles is dan ook wel mogelijk. De winkel is dan misschien een beetje Harrods in het klein. Het gerucht ging jarenlang dat je bij het bekende Londense warenhuis zelfs een olifant kon kopen als je dat wilde. Bij Villa Arte is dat wel echt de grens, wilde dieren worden er niet verkocht. 

Tekst gaat door onder de foto

Een Ferrari kopen bij je overhemd - Foto: Villa Arte

Ferrari tussen de overhemden

Werkelijk alles op het hele terrein is tot in de miniemste details uitgedacht. De beplanting en de beelden in de tuin, de modewinkel in het atelier, waar ook een Ferrari te koop staat, en het interieur in de villa.

De hele verzameling van dure kunstobjecten en alle luxe gebruiksvoorwerpen is streng beveiligd, laat Gijswijt zien tijdens een rondleiding over het terrein. Camera's en onzichtbare laserstralen houden de boel goed in de gaten. En als een klant daarvan onder de indruk is: het hele beveiligingssysteem is ook te koop.

Nadat de villa een paar jaar in de verkoop had gestaan kwam de buurman, die een modezaak heeft, op het idee van de conceptwinkel. Nadat deze met het kunstenaarsechtpaar was gaan praten, vonden zij het ook een goed idee.

Een gewone winkel

Sterker nog: Marlin Grégoire heeft haar oude woning totaal opnieuw ontworpen van binnen. "Af en toe hielden we ons hart vast, maar uiteindelijk bleek het allemaal te kloppen", zegt de manager over hoe rigoureus de aanpak van de vorige eigenaresse was. En het moet gezegd: er zullen weinigen zijn die niet onder de indruk zullen zijn van het geheel aan luxe en gedetailleerde afwerking.

Maar Gijswijt benadrukt: "Wij zijn een gewone winkel en iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen." Hij mijmert al voorzichtig over een tweede vestiging maar dat zal dan niet in Nederland zijn, daar is deze winkel te uniek voor.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]