Ga naar Content

Huizen maakt meer geld vrij om starters aan woning te helpen, meer aanvragen dan ooit

Huizen gaat meer geld vrijmaken om starters op de woningmarkt te helpen hun eerste huis te kopen. Dat is hard nodig: de startersleningen van de gemeente zijn mateloos populair. De afgelopen twee jaar is het aantal aanvragen meer dan verdubbeld. 

Foto: Adobe Stock

Door de vele aanvragen raakt het potje met de startersleningen steeds verder leeg. Door het potje nu weer te vullen met 300.000 euro hoopt de gemeente weer meer mensen te kunnen helpen. Het potje is nu gevuld met ongeveer zeven ton. 

Starters op de woningmarkt kunnen met de lening aanspraak maken op geld uit dat potje om een deel van hun eerste woning te kunnen betalen. Vaak wordt het geld gebruikt om het gat tussen de verkoopprijs van de woning en de verleende hypotheek te overbruggen. Starters kunnen van de gemeente maximaal 30.000 euro lenen tegen een gunstig tarief. 

Leningen steeds populairder

Huizen werkt al jaren met zulke leningen. Er werd destijds mee gestart omdat veel jongeren en starters veel moeite hebben om in Huizen hun eerste huis te kopen. Er kwamen toen weinig huurwoningen vrij en de meeste koopwoningen bleken te duur voor starters. Dat is de afgelopen jaren niet veranderd. 

Het aantal aanvragen neemt dan ook flink toe. Huizen heeft dit jaar al twintig aanvragen gekregen voor een geldbedrag. Ter vergelijking: over heel vorig jaar waren er 23 aanvragen, een jaar eerder nog slechts elf. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]