Ga naar Content

Geen 'must win', wel wil AZ goed starten tegen fysiek sterke Zweedse ploeg

AZ staat aan de vooravond van een nieuw Europees seizoen. Na twee edities in de Conference League mogen de Alkmaarders het dit jaar een niveau hoger proberen in de Europa League. Morgenavond is het Zweedse IF Elfsborg de eerste opponent. "Het is geen must win, maar we willen wel goed starten."

AZ-aanvoerder Jordy Clasie over nieuw Europees seizoen - NH Nieuws

"Dit zijn hele mooie wedstrijden", laat Jordy Clasie weten op de persconferentie in aanloop naar het duel met IF Elfsborg. Naast de Zweedse ploeg treffen de Alkmaarders ook AS Roma (Italië), Tottenham Hotspur (Engeland), Fenerbahçe (Turkije), Ferencváros (Hongarije), Galatasaray (Turkije), Ludogorets (Bulgarije) en Athletic Club (Spanje) in deze nieuwe poulefase van de Europa League. "Tot nu toe zijn we vrij stabiel gebleven en aan ons om die lijn door te trekken."

Opzet Europa League

Het vernieuwde format van de Europa League bestaat uit één grote poule met 36 clubs. Elke deelnemer speelt acht wedstrijden met telkens een andere tegenstander.
De resultaten, van uiteindelijk vier thuis- en vier uitduels, worden verwerkt in een ranglijst met alle 36 clubs. De bovenste acht aan het eind van de rit plaatsen zich voor de achtste finales, de nummers 9 tot en met 24 wacht een tussenronde en de rest is uitgeschakeld en Europees klaar voor dit seizoen.

Voor Maarten Martens wordt de ontmoeting met IF Elfsborg zijn debuut op het Europese podium als trainer. "Ik ben benieuwd hoe de ploeg zich presenteert." In de competitie doet AZ het zeer aardig. Na zes wedstrijden staan de Alkmaarders tweede vlak achter koploper PSV. Wel trof AZ vooral tegenstanders uit het rechterrijtje.

Tekst loopt door onder de video.

Tegenstander IF Elfsborg is geen 'must win' volgens AZ-coach Maarten Martens - NH Nieuws

De wedstrijd AZ - IF Elfsborg begint woensdagavond in Alkmaar om 18.45 uur. NH Sport is hierbij aanwezig. Verslag en reacties vind je terug op de site en app.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52