Ga naar Content

AZ-invaller Addai versiert winnende strafschop: "Goed dat ik me liet vallen"

Voor AZ is het Europese seizoen begonnen met een zwaarbevochten, maar verdiende zege op Elfsborg (3-2). De ingevallen Jayden Addai verdiende een penalty en droeg daarmee zijn steentje bij aan de overwinning. "Timothy Ouma liep in mijn rug, dus het is een terechte strafschop", glimlachte Addai na afloop. 

Jayden Addai glimlacht van oor tot oor na zijn glansrol tegen Elfsborg - NH Sport / Edward Dekker

Addai voelde aan dat de speler van Elfsborg hem in zijn rug zou lopen. "Je kan zeggen dat het een lichte overtreding was, maar ik kreeg hem wel mee. Het is goed dat ik mij liet vallen, omdat hij in mijn rug liep. Troy (Parrott red.) maakte hem goed af en we hebben 3-2 gewonnen. Daar gaat het om."

Normaliter maakt de 19-jarige aanvaller zijn minuten bij Jong AZ. "Ik weet dat ze over twee dagen tegen Excelsior spelen, maar geen idee of ik meedoe. Zondag tegen Utrecht?! Ik ben vooral bezig met Jong AZ. Zondagavond heb ik wel tijd en het liefste speel ik dan ook mee met het eerste."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Trainer Maarten Martens zag dat zijn ploeg het moeilijk had tegen Elfsborg. "Zij hadden een goede spirit en verliezen niet zo vaak de laatste tijd. Over de eerste helft zijn we kritisch, maar op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. Een goede start is altijd fijn, maar we zijn er nog lang niet."

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Maartens Martens vertelt hoe probeert zijn ploeg bij elkaar te houden - NH Sport / Edward Dekker

Martens vertelde ook hoe hij probeert zijn wisselspelers tevreden te houden. "Het spreekt voor zich dat iedere speler met een beperkte bijdrage teleurgesteld is. Iedereen wil belangrijk zijn. Addai is dit weekend niet ingevallen en met hem hebben we gepraat. We probeerden duidelijk te maken dat zijn moment nog zou komen en dat was vandaag."

AZ komt komende zondag weer in actie tegen FC Utrecht. De aftrap is om 20.00 uur in Alkmaar en het duel is live te volgen via ons liveblog én in een extra lange uitzending van NH Sport op NH Radio. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52