Ga naar Content

Boze voetballers eisen nieuw kunstgrasveld: "Ontstaan hier enorm veel blessures"

De leden van voetbalclub De Foresters uit Heiloo gaan maandagavond in protestmars richting het gemeentehuis. Op het hoofdveld ligt een kunstgrasmat uit 2009 en daar wil geen voetballer meer op spelen. "Iedereen krijgt last van spieren en gewrichten", vertelt aanvoerder Stan de Boer. Het eerste elftal weigert dan ook al drie seizoenen om het keiharde en opgelapte hoofdveld te gebruiken.

In protestmars naar het gemeentehuis: De Foresters wil nieuw hoofdveld - NH/Frank Veenhof

Het kunstgrasveld is door de jaren heen "helemaal plat gelopen" door intensief gebruik. "Daardoor stuitert de bal ook heel anders dan op een nieuw kunstgrasveld", vertelt Stan de Boer. De aanvoerder van het eerste elftal wil blessures voorkomen en kiest daarom met zijn team om hun wedstrijden te spelen op het nieuwere kunstgrasveld achter de kantine.

"Mijn opa en oma kunnen niet zitten, dus gaan meestal na een half uurtje naar huis. Dat steekt."

Stan de Boer, aanvoerder eerste elftal De Foresters

Ouderen komen niet meer kijken

Hoofdtrainer Robbert Michielsen begrijpt dat zijn spelers niet meer willen spelen op het hoofdveld, maar baalt daar ook van. "We zijn als voetbalclub ook een verbindende factor in het dorp, maar omdat we nu spelen op een veld zonder tribune komen ouderen haast niet meer kijken", vertelt de trainer.

Stan merkt dat en hoopt dat er snel een nieuw veld komt. "Mijn opa en oma komen eigenlijk nooit meer kijken, omdat er bij het B-veld geen zitplaatsen zijn. Dat steekt mij enorm."

De tekst gaat verder onder de foto.

Het kunstgrasveld is volgens voorzitter Hugo den Hartog nodig aan vervanging toe - Foto: NH/Frank Veenhof

De gemeente Heiloo laat in een reactie weten dat ze het veld ieder jaar laten keuren door een onafhankelijk en gecertificeerd keuringsinstituut om na te gaan of het veld nog voldoet aan de eisen die worden gesteld door NOC*NSF en de KNVB. Tijdens de laatste keuring in mei voldeed het veld nog aan die eisen.

Verder laat de gemeente weten de wensen van de voetbalclub te begrijpen. "Maar helaas kunnen we De Foresters geen mogelijkheid geven om mee te financieren in een vroegtijdige vervanging, omdat niet te voorspellen is in welk jaar het veld wordt afgekeurd."

Komende maandag om 18.30 uur vertrekken leden van De Foresters in een protestmars naar het gemeentehuis. De club hoopt dat het hun wens voor een nieuw veld kracht bij zal zetten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]