Ga naar Content

Verdachte die station Castricum aan gort sloeg is 54-jarige man

Drie dagen na de vernielingen ligt station Castricum er nog gehavend bij. Onder andere de stationsklok en de ruit van de lift zijn aan diggelen geslagen. De verdachte is een 54-jarige man uit Purmerend, meldt de politie aan NH. 

Foto: ProRail

De vernielingen vonden dinsdagochtend plaats tussen 04.00 en 05.00 uur. Het glas van de stationsklok en de informatieborden werden daarbij vernield, ook werd de ruit van de lift kapotgeslagen.

Kort na het incident hield de politie een 54-jarige man aan. Een politiewoordvoeder laat aan NH weten dat de man waarschijnlijk alleen handelde. Er niet wordt gezocht naar anderen. De verdachte is inmiddels weer vrij en mag het onderzoek thuis afwachten. 

ProRail heeft vaker te maken met vernielde stations, al is er geen sprake van een toename, meldt een woordvoerder. De schade aan Station Castricum wordt geschat op 20.000 euro. Het is nog niet duidelijk of deze schade kan worden verhaald op de verdachte. 

Lift voor mensen met fysieke beperking

Nog niet zo lang geleden is station Castricum compleet gerenoveerd. Het vijftig jaar oude station en stationsgebouw kregen in 2021 een metamorfose, met onder andere een nieuwe luifel en nieuw perronmeubilair. 

Het station werd door de plaatsing van liften en de bredere trappen ook toegankelijker voor mensen met een fysieke beperking. Doordat de ruit van een van de nieuwe liften dinsdag kapot is geslagen, is het toestel buiten voorlopig buiten gebruik. 

"Dat is natuurlijk heel vervelend voor reizigers die slecht ter been zijn", zegt de woordvoerder van ProRail daarover. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de lift zo snel mogelijk gemaakt is, tot die tijd kunnen reizigers die de lift nodig hebben het nummer bellen dat op de stickers staat die op de ruiten zijn geplakt." Dit is een telefoonlijn van NS waarmee een medewerker meedenkt over een oplossing, bijvoorbeeld een service die de reiziger naar een ander, wel toegankelijk station brengt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]