Ga naar Content

Ajax-spits Wout Weghorst maakt Martijns avond goed na een hoop taxi-ellende

Zandvoorter Martijn Rademaker keek enorm uit naar de wedstrijd Ajax-Besiktas, maar helaas arriveerde de taxi die hem naar de Johan Cruyff Arena bracht veel te laat bij het stadion. Toch eindigde de avond mooi: Martijn kreeg een handtekening van zijn idool Wout Weghorst. 

"Ajax heeft 4-0 gewonnen en daar ben ik superblij om, maar ik wil eerst mijn klacht kwijt", vertelt Martijn. Hij woont in zorgcentrum Nieuw Unicum in Zandvoort en is gebonden aan een rolstoel.

Taxi veel te laat

"Een taxi van vervoersbedrijf Valys zou me om 19.00 uur komen ophalen. En weet je hoe laat de chauffeur aankwam? Hij kwam pas om 20.45 uur! Eerst hoorde ik aan de telefoon dat hij pech zou hebben. Maar de chauffeur zei zelf dat hij 'problemen had met de route'. En de wedstrijd begon een kwartier later. Ik heb de hele eerste helft moeten missen. En dus ook het doelpunt van Fitz-Jim. Daar baal ik nog steeds enorm van. Ik heb een klacht ingediend."

Gelukkig ziet Martijn Ajax in de tweede helft vlammen en nog drie doelpunten scoren tegen de Turken.

Tekst loopt door na de foto.

Martijn Rademaker in de Johan Cruyff Arena - Foto: ingezonden foto

De Zandvoorter droeg gisteravond een trainingspak van zijn favoriete club. "Onder mijn jasje had ik een shirt aan van Wout Weghorst. Die heb ik vandaag ook aan. Een goede spits, echt een goede afmaker."

Hij is nu extra fan van Weghorst, want de spits nam na de wedstrijd de tijd om een handtekening op de mouw van Martijn te zetten. "Ik vind het heel sympathiek hoe hij reageerde."

Geen kapsones

Op live tv-beelden is te zien dat Weghorst eerst even verderop staat en dan speciaal voor Martijn terug komt lopen. "Mijn begeleider Erwin heeft hem verteld over mijn situatie. Volgens mij ook over dat gedoe met de taxi", legt Martijn uit. "Weghorst reageerde heel spontaan. Want je hebt nog wel eens artiesten, ik ga geen namen noemen, die dan denken 'oh, daar heb je weer zo'n gehandicapte die per se een handtekening wil. Dat heeft hij niet. Geen kapsones."

Tekst loopt door na de video.

Wout Weghorst geeft Martijn een handtekening - NH Nieuws

Martijn zijn avond kon, ondanks de vervoersellende, niet meer stuk. Ajax gewonnen en dan ook nog een handtekening van Weghorst. "Ik hoop dat het een watervaste stift was. Als dat zo is, dan moet ik even een juist wasmiddel zoeken. Zodat hij er wel op blijft staan."

"Ik vind het wel jammer dat ik hem niet even kon spreken. Wellicht een volgende keer. Ik ga ook naar de wedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv en Lazio. Wie weet dan." 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]