Ga naar Content

De Week van West-Friesland: redactie terug naar school en uitspraak 'kofferbakmoord'

In De Week van West-Friesland blikken we terug op de nieuwsfeiten van de afgelopen zeven dagen. Welke berichten vielen op en welke verhalen mag je echt niet missen? We zetten het meest opmerkelijke nieuws uit onze regio nog een keer op een rijtje. 

Martinuscollege in Grootebroek - Foto: NH Media / Michiel Baas

Binnenvetter of stugge zegger? 

In West-Friesland zijn jongeren er mentaal slechter aan toe dan de rest van Nederland, maar waardoor? De West-Friese redactie ging daarom terug de schoolbanken in en verbleef een week lang op het Martinuscollege in Grootebroek. Lees alle verhalen van jongeren en zorgprofessionals, docenten en ervaringsdeskundigen

Scholieren interviewden elkaar over het onderwerp roddelen en mochten borden gooien om af te rekenen met frustraties. 

Lees ook

'Het verdriet van West-Friesland' maakt indruk

In 2012 verscheen er een documentaire over kermissen, drugs, maar ook psychische problemen en zelfdoding: 'Het verdriet van West-Friesland'. Jongeren die kampen met mentale problemen worden gevolgd en ook wordt er gesproken met de familie van Stefan Bekkema, die op 20-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. "Maak mentale problemen bespreekbaar", luidt hun oproep. 

Vijftien leerlingen van het Martinuscollege bekeken deze film afgelopen week en waren onder de indruk. "Het zou iemand van mijn vrienden kunnen zijn", zeggen ze over Stefan. "Ik heb ook zo'n grote vriendengroep."

Lees ook

Familielid zedenverdachte mishandeld

Een familielid van de zedenverdachte uit Enkhuizen is woensdag mishandeld. Mogelijk heeft het te maken met de zedenzaak, aldus de politie. "De politie en het Openbaar Ministerie begrijpen dat zedenzaken veel emoties kunnen oproepen. Toch is het niet de bedoeling dat mensen voor eigen rechter gaan spelen." 

Door personeelstekort bij de zedenpolitie kon de verdachte in de Enkhuizer zedenzaak meer dan een jaar uit handen van de politie blijven. De verdachte zou honderden minderjarige jongens hebben aangezet om naaktfoto's- en filmpjes van zichzelf te sturen via het platform Snapchat, en daarnaast zou er in één geval sprake zijn van fysiek misbruik. Hij werd vorige week aangehouden. 

Lees ook

Ook kwam deze week de uitspraak in de 'kofferbakmoord'. Volgens de rechter heeft Emiel H. (54) zijn vrouw gedood en vervolgens geprobeerd het lichaam te laten verdwijnen, onder meer door haar in brand te steken. Daarom moet de Bovenkarspeler 10 jaar de cel in.

Twee weken geleden was er al een heftige rechtszaak. "Ik zag dat ze dood was, en het enige dat ik nog wilde, was met haar sterven", verklaarde H. toen. 

Lees ook

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]