Ga naar Content

Gerelateerde videos

Eerste NK Badeendjes vissen in Uithoorn: "Bedacht met een drankje te veel op"

Tegenwindfietsen, opgieten of garnalen pellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een Nederlands Kampioenschap voor. De gemeente Uithoorn wilde inwoners met een ludieke actie bij elkaar brengen en introduceerde dit weekend het NK Badeendjes vissen. 

Fanatieke koppen tijdens het NK Badeendjes vissen - Foto: NH Media

Uithoornse culturele instellingen en sportverenigingen organiseerden in verband met Buurtendag (niet te verwarren met Burendag) op veertig plekken activiteiten. "Wij dachten: we moeten er als bedenkers van de Buurtendag zelf ook eentje toevoegen. Bij misschien net een drankje te veel werd het bedacht als badeendjes vissen", lacht wethouder José de Robles. 

Dat het eigenlijk een grapje was, weerhield deelnemers er niet van om de eendjes fanatiek binnen te hengelen. "Ik heb er tien gevangen, dus ik hoop op het kampioenschap", vertelt een deelneemster. 

'Rustig blijven'

Een ander deelt zijn tactiek: "Rustig blijven. Proberen de haak er recht voor te hangen en hem dan langzaam maar zeker naar boven te trekken." 

Naast het fanatisme werd tijdens het toernooi toch vooral heel veel gelachen. Ook De Robles deed een gooi naar de trofee: een gouden badeend. Uiteindelijk weet hij in anderhalve minuut tijd slechts twee eendjes uit het water te vissen. "Ik zie dat ik ingehaald word door kinderen van vijf", erkent hij. De wethouder moet genoegen nemen met een bijrol.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]