Ga naar Content

Mooie affiches voor Noord-Hollandse clubs in eerste ronde KNVB-beker; amateurs krijgen eredivisieploeg op bezoek

Een paar mooie wedstrijden voor de Noord-Hollandse teams in de eerste ronde van de KNVB-beker. Zo krijgt vierdedivisionist Kolping Boys uit Alkmaar FC Groningen op bezoek. Ajax en AZ hoeven de eerste ronde niet te spelen, omdat zij in Europa actief zijn.

KNVB-beker - Foto: Pro Shots

FC Volendam gaat op bezoek bij DOVO uit Veenendaal. DOVO staat na zeven wedstrijden bovenaan in de derde divisie. Voor FC Volendam was de eerste ronde vorig seizoen al het eindstation. Excelsior Maassluis versloeg de Volendammers toen met 1-0.

Telstar neemt het in Velsen-Zuid op tegen Helmond Sport. Helmond is goed begonnen aan het seizoen en staat derde in de eerste divisie. De laatste ontmoeting met Helmond won Telstar. In februari wonnen de Witte Leeuwen met 3-2 door doelpunten van Christos Giousis en Youssef El Kachati (2x).

Net als Volendam speelt ook AFC tegen een derdedivisionist. De Amsterdammers spelen een thuiswedstrijd tegen Blauw-Geel. AFC wist vorig seizoen te stunten in het bekertoernooi door PEC Zwolle uit te schakelen in de eerste ronde. In de achtste finale was Vitesse net te sterk en spatte de bekerdroom van de Amsterdamse amateurs uiteen. 

Tekst gaat verder onder foto.

 

In de eerste ronde van de KNVB-beker schakelde AFC PEC Zwolle uit - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

De Koninklijke HFC speelt in de eerste ronde thuis tegen FC Emmen. De Haarlemmers wonnen drie keer de KNVB-beker, al moeten we voor de laatste keer wel terug naar 1915. FC Emmen staat dertiende in de eerste divisie

Opvallende verschijning

Maar de allermooiste wedstrijd is voor Kolping Boys. De Alkmaarse club, uitkomend in de vierde divisie, speelt op het eigen Sportpark de Nollen tegen FC Groningen. Kolping Boys plaatste zich voor het hoofdtoernooi door knap Ajax Amateurs en eerder HBC te verslaan. 

De wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB-beker worden gespeeld op 29, 30 en 31 oktober. De KNVB maakt later het exacte speelschema bekend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52