Ga naar Content

Extra lange radio-uitzending NH Sport met AZ - FC Utrecht en RKC Waalwijk - Ajax

Zowel AZ als Ajax komen aan het einde van deze zondag in actie. De Amsterdammers gaan op bezoek bij RKC Waalwijk, terwijl AZ het eredivisieweekend in eigen huis afsluit met de topper tegen FC Utrecht. NH Sport is er daarom extra vroeg én extra lang. De radio-uitzending begint al om 16.30 uur en duurt tot 22.00 uur, zodat je helemaal niets hoeft te missen. 

Het AZ-stadion - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Met RKC treft Ajax de zwakste broeder in de eredivisie van dit moment. De ploeg van trainer Henk Fraser pakte in de voorgaande zes duels geen enkel punt en incasseerde zeventien tegendoelpunten. Opvallend genoeg kregen de Brabanders in die zes wedstrijden drie rode kaarten. 

Ajax morste vorig weekend punten bij Go Ahead Eagles (1-1), maar maakte afgelopen donderdag een uitstekende indruk in de Europa League tegen Besiktas (4-0). Grote vraag is in hoeverre trainer Francesco Farioli aan de basis van donderdag gaat sleutelen. Davy Klaassen was bijvoorbeeld tegen de Turken niet speelgerechtigd, terwijl hij als invaller in Deventer een punt voor Ajax redde tegen Go Ahead. 

Mo Ihattaren

Bij RKC is Mo Ihattaren vorige week aangesloten. Het gevallen 22-jarige talent dat eerder voor PSV, Ajax, Juventus, Sampdoria en Slavia Praag uitkwam, zou vanmiddag zijn debuut kunnen maken. De aftrap is om 16.45 uur. Menno Schilder doet verslag. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Mo Ihattaren gepresenteerd bij RKC Waalwijk - Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

AZ - FC Utrecht

Om 20.00 uur begint in Alkmaar het duel tussen de nummers twee en drie van de eredivisie: AZ - FC Utrecht. De ploeg van trainer Ron Jans is met vier zeges en één gelijkspel uit de startblokken geschoten. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Utrecht met uitzondering van FC Twente (1-1) geen al te moeilijk programma achter de rug heeft.

Ook AZ is de competitie sterk begonnen, waarbij vooral de 9-1 tegen sc Heerenveen indruk heeft gemaakt. Ook AZ kreeg op papier niet met de sterkste ploegen te maken, al speelde de ploeg van trainer Maarten Martens vier uitwedstrijden. Het enige puntenverlies liep AZ op bezoek bij FC Groningen op (0-0). Afgelopen woensdag versloeg AZ in eigen huis in de Europa League IF Elfsborg met 3-2

Het commentaar bij AZ - FC Utrecht krijg je van Edward Dekker en Stephan Brandhorst. In NH Sport vanmiddag verder een overzicht van de prestaties van de Noord-Hollandse clubs in de eerste divisie. We besteden aandacht aan de nieuwe zaalvoetbalklus van trainer Sander van Dijk bij zvv Zwaag en we zijn in Heerhugowaard bij KSV - Alcmaria Victrix waar de nodige oud-profs op het veld staan.

Deze radio-uitzending van NH Sport komt voor de gelegenheid speciaal vanuit het AZ-stadion. Presentatie: Edward Dekker.

Uiteraard kun je RKC Waalwijk - Ajax en AZ - FC Utrecht en al het andere regionale sportnieuws vanmiddag ook volgen via ons liveblop op de site en in de app.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52