Ga naar Content

Achtervolging op snorfiets: agent krijgt lift en houdt inbreker staande

Twee inbrekers zijn zaterdagavond aan de Herculesstraat in IJmuiden aangehouden. Een van hen werd tijdens de aanhouding gebeten door een politiehond, de ander kon worden gepakt met de hulp van een snorfietser.

Foto: AT5

De hulpdiensten kregen rond 21.00 uur een melding van een getuige van de inbraak. Meerdere eenheden van de politie, waaronder hondengeleiders, rukten uit.

Een van de hondengeleiders hield de eerste verdachte aan, deze werd tijdens de aanhouding gebeten door een politiehond. De verdachte is voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie meldt op de website dat het 'geweldgebruik als gebruikelijk wordt getoetst'. 

Achterop de snorfiets

Een andere verdachte werd in z'n kraag gegrepen nadat een agent een lift kreeg van een snorfietser. Hierdoor kon ook hij worden aangehouden. De rest wist te ontkomen. 

Met speurhonden zijn de omliggende straten afgezocht, waaronder de Plutostraat, Eenhoornstraat en Zuiderkruisstraat. Hierbij zijn enkele spullen aangetroffen die zijn meegenomen ter onderzoek. Het is niet bekend om wat voor spullen het gaat.

Getuigen of personen met camerabeelden wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]