Ga naar Content

Lift metrostation Bijlmer Arena opnieuw wekenlang kapot: "Altijd dezelfde smoes''

De lift van metrostation Bijlmer Arena is opnieuw weer wekenlang buiten gebruik. En dat terwijl de lift begin dit jaar ook al maanden stuk was. Tot grote ergernis van sommige reizigers: "Ze komen altijd aan met dezelfde smoes, het zijn altijd zeldzame onderdelen die uit het buitenland komen."

De frustratie loopt hoog op bij Peter-Paul de Baar. Hij staat al voor de zoveelste keer met zijn omafiets voor de kapotte lift op metrostation Bijlmer ArenA, en dus heeft hij geen andere keus dan met de roltrap naar beneden te gaan. Een hachelijke onderneming. Begin september donderde hij nog een paar treden naar beneden: "Ik durf het niet meer", aldus De Baar.

Foto: AT5

Hij begrijpt maar niet waarom het altijd zó lang moet duren voordat de lift wordt gerepareerd. De vorige keer duurde het maar liefst twee maanden: "Er moet eindelijk een einde komen aan de desinteresse die ik bespeur bij het GVB."

Doorreizen ander station

Intussen adviseert het GVB aan reizigers die afhankelijk zijn van de lift om door te reizen naar een ander station. "We vinden het hartstikke vervelend", reageert het vervoersbedrijf. "Een storing aan de liftdeuren is het probleem. We hopen morgen met behulp van een expert het probleem te verhelpen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]