De ene keer scoort AZ er negen, tegen FC Utrecht zit het tegen: "Wat gebeurt er allemaal, joh?"

De ene keer maakt AZ liefst negen goals in een wedstrijd. Tegen FC Utrecht viel 'ie maar niet en was het een wonder dat de Alkmaarders slechts één keer wisten te scoren. De Domstedelingen deden dat twee keer en brachten AZ dus de eerste nederlaag van het seizoen toe. "Wat gebeurt er allemaal, joh?", vroeg middenvelder Sven Mijnans zich af over de flipperkastmomenten voor het doel.

Sven Mijnans stond zag vol ongeloof zijn ploeg kansen missen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op voorhand was al duidelijk dat wedstrijden tussen AZ en Utrecht een garantie voor spektakel zijn. Deze editie was daar geen uitzondering op. Door miscommunicatie achterin bij FC Utrecht kon Troy Parrott eenvoudig de 1-0 binnentikken en halverwege de eerste helft maakte Yoann Cathline de gelijkmaker.

Tekst loopt door onder de X-post.

Het grootste vermaak voor de neutrale toeschouwer kwam in de tweede helft. Invaller Paxten Aaronson drukte knap de 1-2 binnen vanaf de rand van de zestien. Vervolgens raakte het twee keer achter mekaar de lat via invaller Victor Jensen. Datzelfde overkwam AZ aan de andere kant met David Moller Wolfe. In beide gevallen leidde de flipperkast voor het doel niet tot een treffer.

Hoe hard AZ ook gas gaf in de slotfase, de conclusie na afloop was simpel: de bal wilde er maar niet in. "Het was steeds net niet", zegt trainer Maarten Martens na afloop.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens: "Het was telkens net niet" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na de nederlaag is AZ de ongeslagen status in de eredivisie kwijt. FC Utrecht wipt daarnaast over de Alkmaarders heen en is de nieuwe nummer twee. Aanstaande donderdag wacht de volgende wedstrijd alweer. Dan neemt AZ het op tegen Athletic Bilbao.