Ga naar Content

Drukste ochtendspits van dit jaar volgens ANWB

Het is druk op de wegen. Zware regen zorgt op veel plekken voor lange files. Op de A9 en A10 richting Amsterdam stonden bestuurders vanmorgen een halfuur vast. 

File - Foto: ANP

Op de A9 in de richting van Amstelveen sta je op meerdere plekken vast. De langste file staat tussen Akersloot en knooppunt Rottepolderplein. Daar staat het verkeer over 13 kilometer stil en heb je meer dan een half uur vertraging. Ook als je dichter bij Amstelveen komt, is het weer achteraan aansluiten.

Ook op de A10 rondom Amsterdam is het geduld hebben. Daar staat het verkeer op meerdere plekken stil. De meeste vertraging heb je op de A10-Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt De Nieuwe Meer. Door een ongeluk is de vertraging daar nu nog een half uur.

Drukste ochtendspits van het jaar

Er was dinsdagochtend sprake van de drukste ochtendspits dit jaar, laten ANWB en Rijkswaterstaat weten aan persbureau ANP. De drukte kwam door een combinatie van reguliere drukte gecombineerd met ongelukken en weersomstandigheden, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. ANWB zag de teller oplopen tot 1087 kilometer door het hele land.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.