Ga naar Content

Oud-zeeman Theo (84) slaapt al ruim jaar in de kou: wordt zijn dak eindelijk gemaakt?

In het voorjaar maakten we kennis met Theo Hassink uit Egmond aan Zee. Zomerstorm Poly verwoestte zijn huis in 2023 en de oud-zeeman sliep maandenlang op de grond in de kou. Na een reportage van NH schiet zijn verzekeraar toch te hulp. Althans, zo leek het.

Theo Hassink (84) slaapt al bijna anderhalf jaar op de grond in de kou - NH/Frank Veenhof

De ellende begon voor Hassink op 5 juli 2023, toen de zwaarste zomerstorm sinds het begin van de metingen over ons land raasde. Bomen werden met wortel en al uit de grond gerukt en ook het dakterras van de derper overleefde het niet.

Belofte verzekeraar

"Mijn ramen waren stukgeslagen door stukken vallend hout, het water kwam daardoor met bakken tegelijk naar binnen. Het was echt even paniek", vertelde Theo begin maart aan NH.

Zijn verzekeraar wilde in eerste instantie de schade niet vergoeden, omdat er sprake zou zijn van achterstallig onderhoud. Maar na de reportage van NH kreeg Theo toch de belofte van de verzekeraar dat hij geholpen zou worden.

De tekst gaat verder onder de foto.

Theo zijn dak wordt nog steeds ondersteund door stutpalen - Foto: NH/Frank Veenhof

Eind april bezoeken we Theo nogmaals. Een schadeherstelbedrijf is bezig op het dak om de grootste troep weg te halen. Dat ziet er voorspoedig uit voor Theo en zijn schippershuisje.

'Zoon van Mark Rutte'

Maar sindsdien wacht de voormalig walvisvaarder alweer vijf maanden op vervolg. Er is nog steeds geen dakdekker geweest om zijn huis weer waterdicht te maken.

Tot er deze week eindelijk wel een bedrijf langs komt om zijn dak te repareren. Als zijn huis straks waterdicht is, hoopt hij ook weer op warm water en centrale verwarming. Theo wacht het allemaal geduldig af en klaagt er niet over. "Als ik de zoon van Mark Rutte was geweest hadden ze hier allang gestaan", zegt hij lachend.

Waarom duurt het zo lang?

NH heeft ook met verzekeraar Interpolis gebeld om te vragen waarom het allemaal zo lang duurt, maar in verband met de privacy kunnen ze niet ingaan op individuele gevallen. Wel beloven ze nog eens naar de zaak te gaan kijken.

De 84-jarige man zit nu al tijden in de kou, maar Theo ziet het leven altijd van de zonnige kant. "Het is geen prettige tijd, maar ik heb mijn muziek, boeken en films. Dat is mijn leven en mijn geluk."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]