Ga naar Content

Sportschoolhouder baalt van schade na vuurwerkbom: "Ik heb geen vijanden"

Dylan Bijl (34) tast in het duister: hij heeft geen idee wie er vuurwerk heeft afgestoken bij zijn sportschool in Alkmaar, en hij weet ook niet waarom. "Op camerabeelden is een jong jochie te zien die hier met vuurwerk bezig is. Het lijkt meer op kinderachtig werk." De vuurwerkbom vernielde een aantal ramen, ook ontstond er een klein brandje.

Dylan Bijl - Foto: NH Media

In de nacht van maandag op dinsdag gaat rond 0.30 uur bij het pand van Dynamic Fit aan de Kees Boekestraat een explosief af. Volgens de politie gaat het om zwaar vuurwerk. Dat beaamt ook eigenaar Dylan Bijl. "Op camerabeelden zie je iemand met een capuchon op die met vuurwerk speelt. Ik gok dat hij een jaar of 15, 16 is", vertelt Dylan aan NH.

Schade 400 euro

Naast dat er een brandje ontstond, dat snel door de brandweer kon worden geblust, zijn er ramen gesneuveld. Niemand raakte gewond. "Drie ramen zijn stuk, met een schade van ongeveer 400 euro", vertelt hij. "Het is vooral vervelend en zonde van het geld; de verzekering is inmiddels langs geweest."

De sportschool is eerder doelwit geweest van vuurwerkbommen en (pogingen tot) brandstichting. Begin dit jaar werd een Rotterdammer veroordeeld voor een incident in februari 2023.

"Ik heb geen vijanden", reageert Dylan. "Het lijkt nu om geëtter te gaan, baldadigheid." Bij de sportschool zijn ook geen extra veiligheidmaatregelen getroffen. "We hebben die camera's en ik zie verder geen reden om meer te doen. We zijn vanochtend ook gewoon weer open gegaan. Mensen moeten lekker kunnen sporten, daar gaat het om."

De politie onderzoekt de toedracht en spreekt graag met getuigen of andere mensen met tips.

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]