Ga naar Content

Queerkoppel mishandeld op Haarlemmerstraat, politie zoekt getuigen

Een queerkoppel is op zondag 8 september bespuugd, mishandeld en beledigd op straat. In een zoektocht naar de dader doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. "Het heeft tot op de dag van vandaag flinke impact."

Foto: AT5

Het gebeurde op de Haarlemmerstraat die zondag rond 15.30 uur. Een man en zijn partner die zich als non-binair identificeert, lopen die middag richting de Haarlemmerdijk.

Op de kruising met de Herenmarkt wordt één van hen door een onbekende man bij de schouder gegrepen.  De man stelt op een intimiderende manier vragen en roept nare verwensingen en bedreigingen met betrekking tot de geaardheid en genderidentiteit van beide slachtoffers. "Het stel probeert de man te ontwijken en vraagt om hen met rust te laten. Dit gebeurt niet", aldus de politie. 

Vervolgens spuugt de verdachte het ene slachtoffer tegen het achterhoofd en trapt hij de ander diverse malen tegen diens been en enkel. Het stel vlucht uiteindelijk een café in. Het incident heeft behoorlijke impact gehad. "Ze voelen zich sindsdien niet meer veilig op straat."

De politie is op zoek naar deze verdachte en roept iedereen die iets heeft gezien op zich te melden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]