Ga naar Content

Olympier Khalid Choukoud aan de start van marathon Amsterdam

Khalid Choukoud is op zondag 20 oktober één van de grote namen bij de TCS Amsterdam Marathon. De afgelopen jaren boekte de 38-jarige atleet mooie resultaten bij de najaarsmarathon. Zo veroverde hij drie keer de nationale titel in Amsterdam (2016, 2021 én 2022). Deze zomer deed Choukoud nog meer aan de Olympische Spelen in Parijs en Amsterdam betekent dan zijn volgende marathon.

Khalid Choukoud - Foto: Pro Shots / Toin Damen

"De marathon van Amsterdam is mijn favoriete marathon", laat Khalid Choukoud weten op de site van organisatie Le Champion. "Dat heeft te maken met de organisatie en ik liep er de laatste twee jaren mijn snelste tijden op Nederlandse bodem met 2.08 en 2.09."

In Parijs kon Khalid Choukoud afgelopen zomer niet meestrijden om de prijzen. Na ruim 42 kilometer klokte hij een tijd van 2:15;37 en eindigde daarmee op de 58e plek. 

Naast Choukoud staat ook Filmon Tesfu op zondag 20 oktober achter de startlijn in het Olympisch Stadion. De atleet uit Den Helder kwam onlangs nog als eerste Nederlander over de finish bij de Dam tot Damloop. In Amsterdam maakt Tesfu zijn debuut op de marathon.

Daartegenover staat de afmelding van Nienke Brinkman. De topatlete is nog niet voldoende hersteld van haar blessure.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52