Ga naar Content

Atletiekvereniging heeft eindelijk datum voor huldiging Lieke Klaver en Nadine Visser

Atletiekvereniging SAV uit Grootebroek heeft na maanden van overleg en gepuzzel eindelijk een geschikte datum gevonden voor de huldiging van Lieke Klaver en Nadine Visser. "De allerlaatste poging is gelukt. En daar zijn we heel blij mee!"

Links Lieke Klaver en rechts Nadine Visser - Foto: ANP / NH Media

Beide atletes begonnen hun carrière bij de vereniging uit Grootebroek. Ze zijn nog altijd lid. Op de Olympische Spelen in Parijs pakte Lieke Klaver zilver én goud, Nadine Visser greep net naast een medaille. SAV maakte al in augustus bekend de sporters te willen huldigen.

Geschikte datum vinden blijkt lastig

Het zoeken naar een geschikte datum had alleen wat voeten in de aarde. Zo hadden zowel Klaver uit Enkhuizen als Visser uit Hoogkarspel nog wedstrijden op hun agenda staan, en zijn de atletes beiden op vakantie geweest. Ook wonen ze niet meer in West-Friesland.

"Met Lieke en Nadine hebben we contact via mail, en via iemand bij SAV die met beiden bevriend is. Pas vrijdag hadden we een overeenstemming", licht Brenda Roet namens het organisatiecomité van de atletiekvereniging toe. "Het was een flinke puzzel, want we willen de dames tegelijk huldigen. Maar we zijn er gelukkig uitgekomen."

Ook huldiging voor andere SAV-leden

De huldiging staat gepland voor maandag 21 oktober. Of de ceremonie ergens binnen of buiten op het terrein van SAV wordt gehouden, hangt af van de weersomstandigheden. "Momenteel zijn we druk bezig met het opstellen van onze plannen en het inhoudelijke deel", vertelt Roet. "We overleggen ook met de SED-gemeenten (Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, red.)."

Niet alleen Klaver en Visser, maar ook 19 andere sporters van SAV worden 's avonds vanaf 18.15 uur gehuldigd. Normaal gesproken zou deze ceremonie tijdens de clubkampioenschappen, aankomende zondag, zijn. Maar de atletiekvereniging heeft besloten dit samen te voegen.

"Het wordt een hele mooie SAV-aangelegenheid. Onze jeugd krijgt de kans om vooraan te zitten, en na afloop met de atletes op de foto te gaan. De verdere invulling van de avond gaan we de komende weken verder uitwerken."