Ga naar Content

Van kat die graag met tram reist tot eigenwijze meeuw: de leukste dierenmomenten op een rij

Zonder dieren zou het leven maar saai zijn. Dat blijkt wel uit de verhalen die we afgelopen jaar hebben gemaakt. Reden genoeg om die met Dierendag weer eens af te stoffen.

René - Foto: NH Media

1. OV-chipkat René

Dat katten eigenzinnige dieren zijn, wordt maar weer bewezen door kat René. De buurtpoes is een graag geziene gast in de meeste winkels en kroegen in de Amsterdamse Da Costabuurt, maar ze heeft ook nog een andere hobby: de tram pakken. Het dier gaat graag naar het Flevopark om daar een beetje rond te lopen. Aan het eind van de dag pakt ze keurig weer de juiste tram terug. Een dagje park is leuk, maar het liefst komt ze in het casino. 

2. Ook enge dieren hebben bestaansrecht

Dierendag is er voor álle dieren, dus ook de griezels met klauwen en acht poten, zoals de schorpioen. Begin dit jaar liftte een schorpioen mee - startpunt onbekend - en eindigde het uiteindelijk in Castricum. De vinder heeft hem dapper in een kopje gedaan en meegegeven aan de reptielenopvang in Zwanenburg.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Dierenambulance DANK

3. Vette vangst

30,6 kilo schoon aan de haak. Dat was de enorme koikarper die Cornelis Rolink uit Haarlem afgelopen december uit het water trok. Hij was speciaal naar Frankrijk afgereisd om de grootheid te vangen. "Het is echt specialistenwerk", liet hij weten. Of het zijn nieuwe Tinderfoto is geworden, is niet bekend. 

Cornelis Rolink met koikarper Carrot - Foto: Aangeleverd

4. Felle rakker

'De groeten', moet de Gooise serval gedacht hebben op de onderstaande foto. Tweeënhalve maand is het de katachtige gelukt om uit de handen van mensen te blijven. Na tal van vangpogingen is ie uiteindelijk toch gevangen, al was het volgens de boswachter die hem ving een 'flinke rakker'. Het dier is inmiddels al een tijd weer veilig thuis

De serval tijdens een eerdere poging om het dier te vangen - Foto: Inter Visual Studio/Casper Bunschoten

5. Jullie wachten maar

Deze stormmeeuw heeft de wethouder van Heemskerk een bleek gezicht bezorgd. De eigenwijze vogel had een nest gebouwd op een stapel stenen, die nodig waren voor de bestrating van een aantal opgebroken straten. Het is bij wet verboden een broedende stormmeeuw te storen, dus liep het project vertraging op. 

Broedende stormmeeuw vertraagt bestrating Citadel Heemskerk - NH Nieuws

Lees ook