Ga naar Content

Goedlachse Elvis 'Manutelli' wordt nog altijd herinnerd aan die ene goal voor Feyenoord

De vergelijkingen worden tien jaar na dato nog regelmatig gemaakt. Elvis Manu, nu speler van FC Volendam, schoot Feyenoord met een doelpunt in blessuretijd naar de groepsfase van de Europa League. "Ik word er tot de dag van vandaag nog aan herinnerd", zegt Manu na zijn debuut voor FC Volendam.

Goedlachse Elvis Manu wordt nog veel vergeleken met Mario Balotelli - NH Sport / Stephan Brandhorst

Tegen Zorya Luhansk liet Manu een volle Kuip volledig ontploffen. Met zijn belangrijke doelpunt veroverde hij de harten van de Feyenoord-fans. Dankzij zijn miraculeuze goal ging Feyenoord namelijk alsnog naar de groepsfase van de Europa League. "Als ik door Rotterdam loop, krijg ik alleen maar positieve reacties. Mensen herinneren me nog steeds aan die goal."

Tekst loopt door onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

En ook zijn bijnaam 'Manutelli' wordt nog veel gebruikt. Na die goal tegen Luhansk juichte hij exact als Mario Balotelli op het EK 2012 deed. De Italiaanse spits scoorde in de halve finale tegen Duitsland, trok zijn shirt uit en showde zijn torso. Iets wat Manu twee jaar later ook deed. Hij verwierf de bijnaam 'Manutelli'. "Ik hoop dat ik nog steeds zulke belangrijke doelpunten kan maken", zegt Manu.

Tekst loopt door onder de foto.

Elvis Manu maakt winnende treffer in zijn tijd bij Feyenoord - Foto: Pro Shots

Na een aantal jaren Feyenoord vertrok Manu naar het buitenland. In de tussentijd versleet hij dertien voetbalclubs. FC Volendam is zijn vijftiende club en dat terwijl Manu pas 31 jaar oud is. "Ik heb een aardige voetbalreis achter de rug. Dat is nog al wat", zegt Manu, die gemiddeld één club per seizoen versleet. "Het langste dat ik bij een club heb gezeten is anderhalf jaar."

Opluchting

In de wedstrijd tegen Vitesse (1-2 winst) debuteerde Manu als invaller. Hij zag Xavier Mbuyamba en Robert Mühren voor rust toeslaan en daarmee de Volendamse zege veiligstellen. Trainer Rick Kruys is na afloop opgelucht dat zijn ploeg de overwinning over de streep kon trekken. "Je moet bijblijven, dus dit zijn belangrijke punten."

Tekst loopt door onder de video.

FC Volendam-trainer Rick Kruys is opgelucht - NH Sport / Stephan Brandhorst

FC Volendam komt na de overwinning op dertien punten uit de eerste negen wedstrijden. Daarmee staat Het Nieuwe Oranje op de zevende plaats. Volgende week is de ploeg vrij en op 18 oktober hervat het de competitie tegen SC Cambuur.

Lees ook