Balend van gelijkspel, maar Witte Leeuw Hardeveld enorm trots op zijn vrouw Shukrula

In de laatste minuut van de blessuretijd gaf Telstar de overwinning weg tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht (1-1). Na afloop was de teleurstelling duidelijk zichtbaar bij Jeff Hardeveld. "Heel zuur." Toch was er ook reden voor een glimlach, want de vrouw van de Telstar-verdediger, Shona Shukrala, maakte haar debuut als scheidsrechter in het mannenvoetbal.

Telstar-speler Jeff Hardeveld trots op zijn vrouw Shona Shukrula - NH Nieuws

"Onwijs trots ben ik op haar", laat Hardeveld in de catacomben weten van sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. Zijn vrouw Shukrula floot op hetzelfde tijdstip de wedstrijd TOP Oss - ADO Den Haag. "Het is toch gek dat ik er niet bij ben, maar ik ben ook blij dat ik hier bij Telstar in de basis speel."

Prima scheidsrechter

Anthony Correia maakte Shukrula als scheidsrechter al van dichtbij mee. De afgelopen jaren coachte Correia vv Katwijk in de tweede divisie en op dat niveau floot Shukrula de nodige wedstrijden. "Een prima scheidsrechter en ik vind het goed dat dit gebeurt."

Telstar-coach Anthony Correia kent Shona Shukrula al als scheidsrechter - NH Nieuws

Waar Correia zeer te spreken is over Shukrula, daar heeft de oefenmeester van Telstar minder lovende woorden over voor scheidsrechter Thomas Hardeman die op het veld stond bij Jong FC Utrecht - Telstar. Zo vond Correia dat de leidsman een strafschop over het hoofd zag en wel erg veel blessuretijd gaf. "Er gebeurt de hele wedstrijd niets, maar wel vijf minuten extra tijd. Dat vind ik bijzonder."

Schelden en tieren

Toch vindt Correia dat zijn team het eerder had moeten beslissen. Ook Hardeveld baalt flink. Vlak voor tijd werd de verdediger gewisseld en vanaf de bank zag hij de late gelijkmaker. "Ik zat wel even te schelden en te tieren, het is gewoon enorm zuur dat we de wedstrijd zo weggegeven."

Telstar-speler Jeff Hardeveld over het zure gelijke spel tegen Jong FC Utrecht - NH Nieuws

Door het 1-1 gelijkspel zakt Telstar van de zesde naar de achtste plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag spelen de Velsenaren in eigen huis tegen De Graafschap. Dit duel begint om 20.00 uur en NH Sport doet verslag via een liveblog en spreekt na afloop de hoofdpersonen.